Omega-3

Zwanger worden? Zorg voor genoeg Omega-3

3 december 2018
418
418
0

Je weet natuurlijk allang dat bij een gezonde leefstijl een verantwoord en gevarieerd voedingspatroon hoort. Wanneer je een kinderwens hebt en graag zwanger wilt worden, is het extra belangrijk om nú alvast op je voeding te gaan letten. Zo is je lichaam goed voorbereid zodra er een kindje in je gaat groeien. Het kindje betrekt zijn bouwstoffen namelijk uit jou. Sommige stoffen zijn extra belangrijk voor de ontwikkeling van je baby. Dan moet je niet alleen denken aan vitamines en mineralen, maar vooral ook aan de juiste vetten. Omega-3-vetzuren zijn niet alleen belangrijk voor jezelf, maar spelen ook een grote rol bij de groei en ontwikkeling van de hersenen, zenuwen en ogen van je kindje.

Omega-3

Waar zit Omega-3 allemaal in?

  • Vette vis
  • Noten en zaden
  • Peulvruchten
  • Zeewier
  • Pompoen
  • Avocado
  • Groene bladgroenten
  • Algenproducten (sushi)

Omega 3 DHA

De meeste onverzadigde vetten, zoals Omega-3-vetzuren, zijn goed voor je. De bekendste zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). Dat klinkt allemaal erg ingewikkeld, maar het komt erop neer dat elke soort zijn specifieke eigenschappen heeft. Bij een zwangerschap, en ook bij het geven van borstvoeding, is vooral Omega-3 DHA erg belangrijk. De bouwstoffen voor DHA zitten in algen en vis, schaal- en schelpdieren. Met name vette vissoorten, zoals makreel, zalm, haring, sardine en forel, zijn rijke bronnen. Ben je vegetariër? Dan zou je je toevlucht kunnen nemen tot algenolie.

Visolie

De gezondheidseffecten voor je kindje gelden vooral voor het eten van vis. Nu is met vis het probleem dat er vaak ook zware metalen inzitten wegens vervuiling van de zee. Dan is gereinigde Omega 3 belangrijk. Goedkope visoliecapsules bevatten lang niet altijd schone pure EPA en DHA. Ook is het slikken van visoliecapsules vaak minder effectief omdat er weinig tot geen antioxidanten in zitten die voorkomen dat de olie bederft. Dat maakt goedkoop duurkoop. Bij Body-Pitstop is olie verkrijgbaar die schoon is en werkt! Dat wordt bewezen met een labtest.

Zorg goed voor jezelf

In de laatste drie maanden van je zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte groeien de hersentjes van je kleintje in verhouding erg veel. Zolang je baby nog in jouw buik zit, onttrekt het Omega-3-vetzuren uit jouw lichaam. Na de bevalling krijgt het kindje deze stoffen via de moedermelk binnen. Het blijft dus, ook na je zwangerschap, van belang om te zorgen dat je voldoende Omega-3-vetzuren binnenkrijgt. Anders kan dit leiden tot een tekort bij jezelf en dat kan vervelende gevolgen hebben, zoals lichamelijke en soms zelfs psychische klachten, zoals vergeetachtigheid en postnatale depressie.

Moedermelk vs flessenmelk

Sommige baby’s worden te vroeg geboren. Het lichaam van een prematuur kindje kan zelf nog niet voldoende Omega-3-vetzuren aanmaken. DHA vetzuren in de hersenen van de moeder worden afgebroken, waardoor het DHA aan de baby wordt gegeven voor de opbouw van de ogen, hersenen en zenuwstelsel van de baby. Daarom moet de moeder ervoor zorgen dat ze ruim voldoende Omega3 binnenkrijgt.

Doe de test!

Elvira Zwanikken van Body-Pitstop: ‘Om precies te weten of er een Omega 3-tekort is en hoeveel er dan vervolgens nodig is, maak ik gebruik van een labtest waarmee de Omega 3-status gemeten kan worden. Met één druppel bloed, hetzelfde als met een glucoseprikje, kan dat uitgezocht worden. De olie wordt precies per kilo lichaamsgewicht gedoseerd en na 4 maanden wordt opnieuw getest, zodat het resultaat zichtbaar is. Het fijne is: je ziet niet alleen resultaat, maar je voelt het ook!

Juiste voedingsstoffen

Mensen voelen zich beter, slapen beter, hebben een betere concentratie en meer daadkracht en overzicht. Dat komt doordat EPA sluimerende ontstekingen oplost en DHA de hersenen en het zenuwstelsel bijvult met de juiste voedingsstoffen. Dat verschil is fantastisch om te ervaren. Je wist niet dat je je zó goed kunt voelen!’

Aanvullende verzekering

Body-Pitstop wordt vergoed door de aanvullende verzekering.

Meer weten?

Bij Body-Pitstop ben je aan het juiste adres voor bio-resonantie en labonderzoeken. Eigenaresse Elvira Zwanikken helpt je om inzicht te krijgen in de connectie tussen je lichaam, gedachten en emoties.

Body-Pitstop
Zeverijnstraat 6 | 1216 GK Hilversum | 035-7602260 | 06-10210966 |
vitality@body-pitstop.com | www.body-pitstop.com
Deel dit artikel