borsten

Zorgen vóór je borsten in plaats van óver je borsten

24 oktober 2019
258
258
0

Wat weet jij over (jouw) borsten? De meeste vrouwen kennen veel angst rondom borstgezondheid. We worden om de oren geslagen met vervelende statistieken en veelal zijn borsten ook nog geseksualiseerd. Het zorgen vóór de borsten wordt ons als vrouw echter niet tot nauwelijks geleerd. Dat moeten we zelf maar uitvinden. Je hebt mazzel als je een moeder hebt of hebt gehad die hier meer voor openstond en jou wat zorgtips heeft meegegeven.

Informatieavonden bij Monique Wanders

Dát is dan ook één van de belangrijkste redenen dat Monique Wanders in haar praktijk maandelijks een informatieavond over borstgezondheid houdt: ‘Gewoon een avond over borsten’. ‘Deze interactieve avonden organiseer ik samen met Janine de Wolf voor alle vrouwen van alle leeftijden, met één, twee of geen borsten. Als natuurgeneeskundig Biofotonentherapeut, medisch thermograaf en ambassadeur van De Groene Zuster informeert ze vrouwen onder andere over thermografie. ‘Ik zie het als mijn missie om vrouwen meer kennis te geven over het gezond houden van hun borsten én ze te laten weten dat er een écht preventief borstonderzoek is, dat ook nog eens stralings- en pijnvrij is. Daarnaast is dit preventieve onderzoek zeer waardevol. Het is een unieke manier om, nog vóórdat er klachten ontstaan of zelf opgemerkt zijn, veranderingen als verminderde lymfeafvoer, chronische ontstekingen, het ontstaan van hart- en vaatproblematieken enzovoort visueel te maken. Op deze manier kun je preventief, of liever gezegd zeer vroeg, ingrijpen op je gezondheid. Je hoeft namelijk niet ziek te zijn om beter te worden.
Het mooie is dat dit onderzoek niet alleen voor borsten is, maar voor het héle lichaam. Het onderzoek is er voor iedereen, dus voor vrouwen en mannen, en is niet leeftijdgebonden.’

Samenwerking

In haar missie om haar cliënten gezond te houden, werkt Monique regelmatig samen met Janine de Wolf met wie ze ook de maandelijkse informatieavonden organiseert. ‘Janine is natuurgeneeskundig therapeut en eigenaresse van Praktijk Manitou in Duiven, een praktijk voor vrouwengezondheid en gespecialiseerd in onder andere borstgezondheid. Zo behandelt ze bijvoorbeeld vrouwen die regelmatig pijnlijke of gevoelige borsten, ‘onschuldige’ knobbels of bobbels of pijnlijke of trekkende littekens op hun borst hebben. Met haar zachte en respectvolle borstbehandeling, waarbij de doorbloeding én de lymfeafvoer worden verbeterd, maakt ze borsten weer zachter en soepeler. Vaak zijn er maar een paar behandelingen nodig om een gezonde borst, zonder harde plekken en pijnklachten, te krijgen.’ Zie www.praktijkmanitou.nl/gewoon-een-avond-over-borsten

Meer weten?

Bij Vitaliteitspraktijk Monique Wanders kun je terecht voor biotonlogie en thermografie. Beide methodes werken preventief bij de opsporing van ongewone plekken in je lichaam.

Vitaliteitspraktijk Monique Wanders
Reutsedijk 9 | 5264 PC Vught | 06-22503543 |
| www.moniquewanders.nl

Praktijk Manitou | Pinksterbloem 46 | 6922 HV Duiven
06-46064695 | www.praktijkmanitou.nl

Deel dit artikel