lipocavitatie

Zelfverzekerd de zomer in? Kies voor lipocavitatie!

28 mei 2019
318
317
1

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat de luchtige jurkjes, zwierige rokjes en korte broekjes weer uit de kast worden gehaald. Voor de meeste mensen een moment waar reikhalzend naar uitgekeken wordt. Maar misschien herken je het volgende wel: het gevoel dat je lichaam nog niet klaar is voor onthullende kleding. Je schaamt je voor die vetrolletjes op je buik waar je maar niet van afkomt.

Standaardmethodes werken niet

Nu de zon zich weer vaker laat zien, wil jij maar één ding: weer strak in je vel zitten, of je nu vrouw bent of man. Zin om jezelf elke dag drie uur in de sportschool af te beulen heb je natuurlijk niet. Want misschien heb je wel ontdekt dat de standaardmethodes om af te vallen niet werken om op specifieke plekken vet te verliezen. Dat komt doordat jouw figuur bepaald wordt door je genen. Met andere woorden, je hebt geen enkele invloed op waar het vet in je lichaam wordt opgeslagen. Zo kan het zijn dat je bovenlichaam relatief wat slanker is dan je onderlichaam. Het vet wordt namelijk vooral opgeslagen in de bovenbenen, heupen en billen. Dit noem je wel een peerfiguur. Mensen met een appelfiguur slaan het vet juist op in en rondom de buik.

Plaatselijk afvallen

Het kan bijzonder demotiverend werken als je je suf sport, maar niet van dat zwembandje afkomt. Plaatselijk afvallen door sporten is dan ook zo goed als onmogelijk, doordat ons lichaam nu eenmaal op een bepaalde manier gebouwd is. Maar gelukkig bestaan er manieren waarmee het wél mogelijk is om je lichaam op specifieke gebieden te laten afslanken. Een methode die op pijnloze manier vet verwijdert, is lipocavitatie. Het resultaat van het procedure van lipocavitatie kan je vergelijken met het resultaat van een chirurgische liposuctie. Maar waar je bij liposuctie te maken krijgt met littekens, pijn, en een herstelperiode, is dat bij lipocavitatie heel niet zo.

Geluid en druk

Lipocavitatie is een methode waarbij door middel van geluids- en drukgolven vetcellen worden afgebroken. Voordat de behandeling begint, worden de te behandelen zones op het lichaam afgetekend. Daarna wordt de vacuüm/ultrasone combinatiekop op de huid geplaatst. De behandelkop geeft geluidsgolven af die het vocht rondom de vetcellen in beweging brengen. Hierdoor ontstaan er reacties in het lichaam die druk uitoefenen op de wanden van de vetcellen. Uiteindelijk wordt de druk zo hoog, dat de vetcellen breken. Het vrijgekomen vet en de afgebroken celwand wordt door het lichaam zelf op een natuurlijke manier afgevoerd.

Welke plaatsen kunnen behandeld worden?

Aangezien het lichaam de vetafvoer goed moet kunnen verwerken, worden kleine lokale vetophopingen aangepakt in een behandeling. Hierbij valt te denken aan de volgende zones:

 • de lovehandles
 • buikrol boven de navel
 • buikrol onder de navel
 • randje onder de bh
 • zadeltassen
 • binnenkant dijen
 • knieën
 • achter- of bovenkant armen
 • mannen borsten

Goed om te weten

In sommige gevallen is lipocavitatie geen goed idee. De behandeling is niet geschikt in de volgende situaties:

 • pacemaker/defibrillator
 • hart- en vaatafwijkingen
 • maagproblemen
 • metalen implantaten, nieten, pennen
 • kanker
 • immuunstoornis
 • diabetici of lever- en nieraandoeningen

Benieuwd geworden?

Bij Huid en Uiterlijk kun je voor een lipocavitatiebehandeling terecht. Maar ook voor IPL ontharen heeft Huid en Uiterlijk de nieuwste techniek in huis om je snel en veilig van je haren af te helpen. Ook couperose, pigmentvlekken, en huidverstrakking kan met IPL behandeld worden. De specialisten van Huid en Uiterlijk hebben zich met name gespecialiseerd op het gebied van tatoeageverwijdering. Heb je een vraag, of ben je geïnteresseerd in een van de behandelen? Neem contact op voor een persoonlijk intakegesprek.

Meer weten?

Bij praktijk Huid en Uiterlijk kun je terecht voor gezichtsbehandelingen, behandelingen voor huidverbetering, massages, lipocavitatie en een manicure.

Huid en Uiterlijk
Deel dit artikel