NLP

Ze kan nu écht wat betekenen in het leven van een ander

26 september 2019
162
162
0

Al jaren werkt ze in de zorg. Het is haar lust en haar leven. Vooral het contact met de patiënt vindt ze geweldig, en dan met name de vertrouwensband die je in korte tijd met hen opbouwt. Alhoewel dat laatste steeds lastiger werd vanwege veranderingen in de zorg, de hoge werkdruk en het vele administratieve werk wat erbij komt kijken.

Belemmerende gedachten

Het zorgde ervoor dat ze een beetje in de knoop kwam te zitten met zichzelf. Misschien kreeg ze meer tijd met de patiënten als ze zich ging specialiseren, maar ze betwijfelde of ze wel geschikt was voor zo’n moeilijke studie. Ze had vroeger zo vaak te horen gekregen dat ze het maar niet zo hoog in haar bol moest hebben, dat ze het zelf was gaan geloven. Ze was destijds ontzettend trots geweest dat ze haar diploma als verzorgende had gehaald. Hiermee was een langgekoesterde wens in vervulling gegaan, en ze had zich erbij neergelegd dat dit voor haar het hoogst haalbare was.

NLP

Een collega adviseerde haar om eens iets met NLP te doen: Neuro Linguïstisch Programmeren. En zo kwam het dat Karin contact met Cherub opnam. Ze wilde eerst wat informatie, want ze had het gevoel dat het te ‘zweverig’ voor haar was. Ik kon haar ervan overtuigen dat dit absoluut niet het geval is en daarna hebben we een afspraak gemaakt en zijn we aan de slag gegaan.

Inzichten

NLP zorgt ervoor dat je lekker in je vel zit en je niet meer laat ‘gijzelen’ door je emoties of gedachten. Door wat ze bij mij leerde, ontdekte Karin hoe ze zelf baas kon worden over haar (belemmerende) overtuigingen, gedachten en emoties. Door NLP leerde Karin zichzelf én anderen te begrijpen op een razendsnelle en efficiënte manier. De overtuiging dat ze een nieuwe studie niet aan zou kunnen, begon langzaam af te brokkelen, maar ze begon ook te twijfelen of dat dé manier was om plezier in haar werk te houden.

Vertrouwensband

Het was prachtig om te zien hoe Karin langzaam veranderde in een zelfbewustere vrouw die het heft zelf in handen nam. Uiteindelijk heeft ze die vervolgstudie niet gedaan. Niet omdat ze ervan overtuigd was dat ze het niet kon, maar omdat ze nieuwe dingen over zichzelf had geleerd. De NLP zorgde er namelijk niet alleen voor dat ze voor zichzelf helder kreeg wat ze nu eigenlijk écht wilde (het een-op-eencontact met de patiënt), maar ook hoe ze de beperkte tijd die ze samen met de patiënt had optimaal kon benutten en snel die ‘klik’ en vertrouwensband kon opbouwen.

Nieuwe dimensie

Karin kon zich sneller en makkelijker in de belevingswereld van de patiënt verdiepen en dat gaf voor haar een nieuwe dimensie aan haar vak. Het wás altijd al haar passie geweest, maar ze doet het nu met nóg meer liefde dan voorheen, omdat ze nu écht wat kan betekenen in het leven van een ander. En dat is voor haar de kern waarom het allemaal draait.

Meer weten?

The Class Whisperer en Cherub zijn opgericht door Angelique de Graaff: internationaal gecertificeerd NLP-trainer en coach in groepsdynamica, leiderschap en persoonlijke effectiviteit.

Cherub
Kenaustraat 88 | 2011 MX Haarlem | 06-16406767 |
infomail.cherub@gmail.com | www.cherub.nl
Deel dit artikel