energie

Ze had helemaal geen energie meer

25 juli 2019
305
306
10

Hetty voelde zich al langere tijd moe. Niet gewoon ‘moe’, maar echt dodelijk vermoeid. Ze werd niet meer uitgerust wakker en voelde zich al moe als de dag nog moest beginnen. Toegegeven, sinds de reorganisatie was het erg druk op haar werk. Ze had er allerlei extra taken bij gekregen. De sfeer was ook niet om over naar huis te schrijven. Maar Hetty zou Hetty niet zijn, als ze ook onder die omstandigheden optimaal wilde presteren.

Mantelzorg

Daarnaast had ze een paar maanden geleden ook een groot deel van de zorg voor haar moeder op zich genomen. Mam was gevallen en was sindsdien slecht ter been. Elke dag, na het werk, ging Hetty bij haar langs om warm eten te brengen, de vuile was op te halen en eventueel wat boodschapjes te brengen. Er wachtte thuis immers toch niemand op Hetty. Zij was sinds haar scheiding alleen, dus van haar broers en zussen kon zij het makkelijkst bijspringen. De rest had allemaal een gezin.

Depressief

Hetty had duidelijk teveel hooi op haar vork genomen en daardoor kreeg ze last depressieve buien. Hiervoor liep ze al bij een psycholoog, zodat ze de ellende rond haar echtscheiding een plekje had kunnen geven en de nare sfeer op haar werk beter aankon. Maar die vermoeidheid leek maar niet weg te willen gaan. Ze voelde zich letterlijk opgebrand en uitgeput.

Aan het eind van haar latijn

Ik kon echt aan Hetty zien dat ze helemaal aan het eind van haar latijn was. Ze zag bleek, haar ogen stonden flets en haar bewegingen waren traag. Tijdens het intakegesprek vertelde ze me, dat ze zó moe was dat ze een paar keer bijna was flauwgevallen. Ik ben, zoals gewoonlijk, eerst haar wervelkolom gaan bekijken. De wervelkolom ‘vertelt’ mij als het ware welke organen, spieren en systemen extra onder spanning staan en welke ondersteund moeten worden. Ik kan precies zien en voelen waar de blokkades zitten.

Uitgeputte bijnieren

Hetty’s nierenergie bleek heel laag. De energie in haar niermedianen (energiebanen van de nieren), wat de basisenergie van je lichaam is, was zo laag, dat haar bijnieren geheel uitgeput dreigden te raken. Door eerst haar onderrug in balans te brengen, kon Hetty beter bij haar automatische ontspanning komen. Verder heb ik haar longen ondersteund, waardoor ze zich ook gelijk een stuk fitter voelde. De duizeligheid en het gevoel flauw te gaan vallen, heb ik verholpen door het immuunsysteem te ondersteunen. Die ondersteuning geef ik in de vorm voedingssupplementen en pure, onverdunde extracten van planten. Door haar bijnieren in balans te brengen, kwam ze na elke behandeling bij mij hoger in haar energie te zitten. Ik zag haar gaandeweg het traject opknappen en na een aantal sessies zat er een heel andere Hetty bij mij in de behandelkamer. Ze oogde veel fitter en zat weer lekker in haar vel.

Energie weer terug

Hetty had weer energie om het heft zelf in handen te nemen. Ze had een gesprek met haar leidinggevende aangevraagd, waarna er verschillende van haar extra taken onder de andere collega’s waren verdeeld. Ook had ze met haar broers en zussen gepraat. De zorg voor haar moeder kwam niet meer grotendeels op Hetty neer. Hetty had nu aan het eind van de
dag zelfs nog energie over, waardoor ze weer kon genieten van een avondje uit of een weekendje weg met vrienden.

Meer weten?

De praktijk Heilpraktiker Chirotherapie Eising staat voor een resultaat gerichte aanpak van lichamelijke klachten. Belangrijk hierbij zijn: `een persoonlijke benadering` en `in alle rust behandelen'. Wemeltje is lid van de beroepsvereniging VVET en de overkoepelende organisatie RBCZ.

Heilpraktiker Chirotherapie Eising
Beukenlaan 30 | 9615 AV Kolham | 0598-390322 |
info@wemeltje.nl | www.wemeltje.nl
Deel dit artikel