huid

Wordt mijn wens voor een gladde huid vergoed?

8 februari 2018
602
611
0

Je hebt last van overbeharing en je wilt hier vanaf komen. Alleen, dat eeuwige prijskaartje dat eraan hangt. Je ziet jezelf al drie maanden op rantsoen gaan om alles te kunnen bekostigen.

Contracten

Huid- en oedeemtherapie is een paramedisch beroep. Huidtherapeuten hebben met alle zorgverzekeraars contracten. In deze contracten staat aangegeven welke behandelingen onder de basisverzekering, en welke onder het aanvullende pakket vallen.

Vergoeding

Een tip is om eerst goed na te gaan welk zorgpakket je hebt afgesloten. Heb je een aanvullend pakket? Oedeemtherapie en littekentherapie worden beide vergoed vanuit de basisverzekering. Maar let op! De eerste 20 behandelingen dien je zelf te betalen. Vanaf behandeling 21 neemt de zorgverzekeraar de kosten voor de behandelingen voor haar rekening.

Aanvullend verzekerd

Wil je alle behandelingen vergoed hebben, dan dien je een aanvullende verzekering aan te schaffen. Ook de aanvullende pakketten kunnen bij elke verzekeraar anders zijn, en kan dan soms niet voldoende zijn. In het aanvullende pakket is vaak een budget opgenomen voor camouflage, ontharen en acne.

Verwijzing

Hoewel huid- en oedeemtherapie direct toegankelijk is, moet je altijd een verwijzing van de huisarts hebben. Dit geldt voor alle behandelingen. Soms moet er vooraf een aanvraag gedaan worden bij de zorgverzekeraar om voor behandeling in aanmerking te komen. Dit verschilt per zorgverzekeraar.

Oedeem

Huid- en oedeemtherapie is een speciale therapie die gericht is op het afvoeren van oedeem. Een huidtherapeut is zeer specifiek opgeleid in dit vakgebied. Oedeem is een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaamsweefsel, meestal omdat er een verstoorde afvoer van vocht is. Zo kan er een zwelling ontstaan in de armen of benen.

Littekens

Wanneer je last hebt van bijvoorbeeld rode, pijnlijke, verkleurde of verharde littekens, kun je starten met littekentherapie. Deze therapie zorgt ervoor dat het litteken zachter, gladder, platter en soepeler gemaakt wordt.

Voor jou!

Wanneer je last hebt van huidproblemen, kun je terecht bij Praktijk Huid- en Oedeemtherapie van Clara Feenstra. De praktijk bestaat sinds 1997 en is enige grote praktijk voor huid- en oedeemtherapie in het Westland. De praktijk werkt uitstekend samen met alle verwijzers in de omgeving. Clara Feenstra: ‘We bespreken altijd met de patiënt wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maken we samen met de patiënt een behandelplan en kun je terecht met al je vragen over de behandeling.’ De praktijk heeft een persoonlijke benadering. Ga voor die aandacht voor jou, én jouw huid!

Meer weten?

Bij de Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra kun je terecht voor verschillende behandelingen: van acne- en littekentherapie tot mammacare. Daarnaast geeft de praktijk lasertherapie om overbeharing, huidveroudering, couperose en kalknagels tegen te gaan.

Praktijk Huid- en Oedeemtherapie Clara Feenstra
Anjerlaan 34 | 2671 KJ Naaldwijk | 0147-630950 |
| www.clarafeenstra.nl

Langestraat 83| 2691 BC ‘s-Gravenzande | 0174-417680

Heulweg 34B | 2291 BZ Wateringen | 0174-226418

Hyperbaar Geneeskundig Centrum | Treubstraat 5A | 2288 EG Rijswijk | 0174-630950

Deel dit artikel