Ama-Cleanse

Wisseling van de seizoenen: tijd voor Ama-Cleanse!

11 oktober 2019
333
333
0

Het is weer zover: de dagen worden korter. Warme herinneringen aan de zomer maken plaats voor natte, koude en donkere herfstdagen. Het guurder wordende weer zorgt ervoor dat je minder zin hebt om de deur uit te gaan. Daardoor ligt de welbekende herfstdip al gauw op de loer. Je blijft liever binnen met warme chocola en snacks. Dat is heel begrijpelijk, maar ook in de herfst is het belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen.

Kou en regen

De herfst is bij uitstek een moment om op te ruimen en je klaar te maken voor het einde van het jaar. Zo werkt dat in de natuur – misschien heb jij je tuin al winterklaar gemaakt – maar ook in onze lichaam en geest. De zomer is voorbij, dus is het tijd voor inkeer. Zo help je jezelf mentaal voor te bereiden door je kledingkast op te ruimen en de warmere kleding weer bovenaan te leggen. Daarnaast leven virussen gemakkelijker in het koude en vochtige weer, waardoor je eetpatroon vitaminerijk en voedzamer zal zijn.

Een grote schoonmaak

Maar ook in je lichaam kun je je voorbereiden op een nieuw seizoen, en een ‘grote schoonmaak’ houden. Rabea Iqbal is de eigenaar van medisch wellnesscentrum IQ Balance, en legt uit dat ‘ama’ hier een belangrijke rol in speelt. ‘De term ama komt veel voor in ayurvedische teksten en betekent zoveel als ‘onverteerd’. Volgens de ayurveda, een traditionele Indiase geneeswijze, ontstaat ama wanneer het door ons opgenomen voedsel wegens slechte eetgewoonten of een zwakke spijsvertering niet goed verteerd wordt.’

Schone darmen

Hoewel je misschien geneigd bent de kou en regen te compenseren met speculaas en ander najaarssnoepgoed, is dat voor je lichaam dus niet echt prettig. Want juist een schone darm zorgt voor een algeheel betere gezondheid. ‘Ama kun je zien als een soort ‘slakkenmateriaal’ in ons lichaam dat allerlei stofwisselingsprocessen kan belemmeren. Dat is erg vervelend, omdat het darmstelsel ontzettend belangrijk is voor ons welzijn.’ Heb je last van verstopte darmen, dan kan dat effect hebben om zowel je buik, je huid, als je stemming.

Lichamelijk en geestelijk in balans

Ten tijde van de wisseling van de seizoenen, raadt Rabea dan ook aan gedurende een maand een kuur Ama-Cleanse in te nemen. Dit zijn supplementen die je helpen het oude ‘slakkenmateriaal’ af te voeren. ‘Seizoenswisselingen zijn momenten van verandering. Om ieder seizoen met een schone lei te kunnen beginnen, helpt het om dat te doen met een schoon, opgeruimd lijf.’ Natuurlijk is het eten van verse, passende voeding ook erg belangrijk om ama te voorkomen en je gezond en fit te voelen. Rabea denkt graag mee en kan je adviseren over wat voor jou werkt om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven.

Tip van Rabea

Wat is er op een regenachtige herfstdag lekkerder dan een dampende kop thee? Nou, een kop thee waar je lekker van kunt ontspannen. Vata kruidenthee is een melange van aromatische ingrediënten zoals zoethout, kaneel, kardemom en gember, wat de thee een volle en zoete smaak geeft. Door de typen ingrediënten werkt de drank kalmerend, verwarmend en harmoniserend. Heerlijk na een lange werkdag of bij koud, winderig weer.

Geïnteresseerd?

Wil jij je lekker in je vel voelen? Of ben je benieuwd naar mooie, pure producten die jouw huid optimaal laten stralen? In de praktijk van IQ Balance kun je een afspraak maken om alle producten te bekijken en uitproberen. Daarnaast vind je een gedeelte van het assortiment terug in de webshop. Je kunt ook een afspraak maken voor een heerlijke schoonheidsbehandeling met een ultieme geurbeleving.

Meer weten?

IQ Balance is vooral gericht op mensen met een bewuste lifestyle, die hun gezondheid willen onderhouden of verbeteren. Je kunt er terecht voor klachten als stress, spanningshoofdpijn, burn-out, rugklachten, vermoeidheidsklachten en spierpijn door overbelasting. Omdat bij een behandeling het noodzakelijke met het aangename wordt gecombineerd, wordt de therapeutische behandeling als weldadig ervaren. Neem eens een kijkje in de webshop van IQ Balance, zodat je jouw favoriete producten kunt bestellen!

IQ Balance
Oude Barneveldseweg 98 | 3862 PS Nijkerk | 06-25289066 |
info@iqbalance.net | www.iqbalance.net
Deel dit artikel