Wil je écht goed voor de dag komen?

18 december 2017
469
473
0

Voor het schrijven van sollicitatiebrieven en het voeren van gesprekken vind je veel informatie op internet. Wat moet je wel of niet schrijven, doen of zeggen? Maar heb je er weleens bij stilgestaan dat de eerste indruk die je maakt als je de deur binnenstapt, al voor een groot deel bepaalt of jij wordt aangenomen? Kleding en uitstraling zijn daarbij van groot belang.

Uitstraling

Persoonlijke uitstraling is een van de belangrijkste aspecten in je communicatie. Hiermee bepaal je de boodschap die je overbrengt naar je omgeving en beïnvloed je het beeld dat je bij anderen creëert. 80% van onze communicatie is non-verbaal.

Cruciaal

‘Het lijkt me belangrijker wat ik te vertellen heb dan welke kleur overhemd ik draag’ of ‘Aankleden doe ik mijn hele leven al. Dat kan ik prima zelf en daar heb ik nog nooit commentaar op gehad’ zijn maar een paar argumenten die imagoconsultant Conny Hermans vaak te horen krijgt. Een volslagen verkeerde opvatting: ‘Hoe professioneler je je kleedt, passend bij je persoonlijkheid, hoe meer kennis en kunde je wordt toegedicht.’ Als je de onderzoeken erop naslaat, blijkt dat iedereen wordt beoordeeld op hoe die eruitziet, bewust, maar nog meer onbewust. De indruk die je achterlaat, is van cruciaal belang.

Allerlei factoren

Maar wat trek je dan aan als je gaat solliciteren? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Wie ben jij? Waar ga je solliciteren? Wat is de dresscode binnen het bedrijf? Wat wordt je functie? Er is een heleboel waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen is het van belang dat de kleding die je draagt netjes is. Niet gerafeld, geen gaten en natuurlijk zonder vlekken. Niet te groot, niet te klein en schoenen netjes gepoetst en niet afgetrapt. Wat je dan precies aan moet, hangt dus van een groot aantal factoren af.

Advies

Als je écht goed voor de dag wil komen, win je van te voren professioneel advies in bij een imageconsultant over hoe jij de beste indruk achterlaat bij je sollicitatie.

Imagoconsult

Ga jij binnenkort solliciteren en wil je in ieder geval in je uiterlijke presentatie goed voor de dag komen, maak dan eens een afspraak voor een imagoconsult. Hierna weet jij in welke kleuren jij het beste tot je recht komt en welke stijl geschikt is voor jouw sollicitatiegesprek. Je krijgt bovendien nuttige tips voor jouw persoonlijke personal branding strategie.

Meer weten?

Imagoconsultant Conny Hermans helpt met haar praktijk professionals met hun persoonlijke presentatie zodat zij zichtbaar worden zoals ze werkelijk willen zijn. Conny creert een balans tussen de binnenkant en buitenkant. Dress to impress!

Censz Personal Styling
Huig Maaskantstraat 52 | 2662 HD Bergschenhoek | 06-46062914 |
info@censz.nl | www.censz.nl
Deel dit artikel