Wijn en chocola: perfecte combinatie!

2 augustus 2019
261
261
0

Zie jij je al weer lekker zitten op een terras? Onder een grote parasol, een zeebriesje waait door je haren. De zon schijnt nog net op je mooi gebruinde benen. Je geniet van dat heerlijke vakantiegevoel. Met je ogen dicht luister je naar de zwoele muziek op de achtergrond en nip je aan een heerlijk wijntje en knabbel je aan … chocola!

Chocolade!

Wellicht zou je zelf niet op dit idee gekomen zijn, maar wijn en chocola vormen een perfecte combinatie. Laat de borrelnootjes en kaasstengels dus gerust eens achterwege en verlies jezelf in de prachtige smaakcombinatie van wijn en chocola. Of je nu houdt van melk of puur, er is altijd een wijn die er goed bij past!

Melk of puur

Pure chocola is de perfecte partner van een krachtige rode wijn. Het bittere uit de cacao doet het goed met het bittere van het donkere fruit uit de wijn. Houd je meer van melkchocola? Dat smaakt heerlijk bij een zoete, witte dessertwijn. Laat een stukje chocola langzaam smelten in je mond en neem dan een slokje wijn, zodat het filmende van de chocola zich met het filmende van de wijn kan vermengen. Mmm, puur genot!

Met bier meer plezier

Ben je meer een bierliefhebber? Geen probleem, want ook dan kunnen de kaasblokjes en stukjes worst plaats maken voor chocola. Neem dan niet een gewoon pilsje, maar kies voor een lekker speciaalbiertje met een mooie fruitsmaak. Ook de wat zwaardere, zoetige bieren als trappist of een mooie, droge stout doen het geweldig naast de smaak van chocola. Er zijn zelfs al bieren met chocoladesmaak op de markt! Een aanrader voor de echte chocoholic!

Chocoladerecept

Wentelteefjes met zomerfruit en chocola!

Nodig:
12 sneetjes witbrood zonder korst
2 eieren
200 ml melk
100 gram chocola (melk of puur) in blokjes
300 gram zomerfruit (frambozen, aardbeien, blauwe bessen)
50 gram boter
Snufje zout
Suiker

Werkwijze:
– Klop de melk, eieren en een snufje zout luchtig en week elke boterham aan beide zijden in het mengsel
– Leg een paar blokjes chocola en wat zomerfruit op een boterham en bedek het met nog een boterham
– Bak de dubbele boterham in een klontje boter aan beide kanten mooi bruin
– Strooi er wat suiker over en serveer het wentelteefje met wat vers fruit ernaast

Tip: Varieer eens met bramen en stukjes peer voor een herfstige variant!

Meer weten?

Martinez Chocolade is een familiebedrijf pur sang. Sinds 1952 werkt de organisatie met veel liefde en toewijding werken zij aan de meest excellente chocoladeproducten. Je kunt er terecht voor allerlei soorten chocolade: figuurtjes, lolly's, bonbons, truffels noem maar op!

Martinez Chocolatier
Baronie 94 | 2404 XH Alphen aan den Rijn | 0172-577996 |
alphen@martinezchocolade.nl | www.martinezchocolade.nl
Deel dit artikel