Stress

Werkt stress jou op de zenuwen?

7 februari 2019
376
376
0

Stress: wie kent het niet? Stress is een fenomeen dat je al tegenkomt bij je geboorte. En je zal er ook de rest van je leven mee geconfronteerd worden. Stress kan je helpen om te groeien en verder te komen, maar kan ook negatieve gevolgen hebben. Lees hier meer over verschillende soorten stress, wat langdurige stress met je lichaam doet en hoe je dit kunt behandelen!

3 vormen van stress

Wist je dat stress kan worden onderverdeeld in 3 categorieën? Dit zijn:

  • fysieke stress: hierbij kun je denken aan gebeurtenissen die een trauma hebben veroorzaakt. Dit kunnen zijn: een zware bevalling, ongevallen en verwondingen. Ook kun je bij fysieke stress denken aan veel moeten zitten, sportblessures, zwaar fysiek werk of juist eenzijdigheid.
  • chemische stress: dit treedt op bij het gebruik van verkeerde voedingsstoffen of bij chemische stoffen die in de lucht hangen. Voedingsstoffen zijn ongezonde voeding, onvoldoende vocht, roken en alcohol. Chemische stoffen zijn bestrijdingsmiddelen of luchtvervuiling.
  • emotionele stress: dit is stress die wordt veroorzaakt door heftige emoties. Denk aan relatieproblemen, financiële zorg, werkdruk, depressie, eenzaamheid en rouw.

Hoe klachten ontstaan

Langdurige stress zorgt ervoor dat je zenuwstelsel overmatig of langdurig belast raakt. Als je zenuwstelsel niet in staat is om zich aan te passen aan een omgeving waarin stress verhoogd aanwezig is, dan gaat je lichaam compenseren. Vindt er teveel compensatie in je lichaam plaats, dan ontstaan er ‘subluxaties’ in je wervelkolom. Dit zijn abnormale bewegingen in je wervelkolom, die ook effect hebben op je centrale zenuwstelsel. Subluxaties zorgen ervoor dat je te maken kunt krijgen met ongemakken, ziekte en een verminderde weerstand. Klachten dus.

Klachten zijn belangrijk

Jouw lichaam heeft niet voor niets klachten. Je kunt je klachten eigenlijk zien als een seintje waarmee je lichaam aangeeft dat er iets niet in orde is. Met behulp van regelmatige chiropractische zorg is het mogelijk om de oorzaak van je klachten aan te pakken! Tijdens het eerste consult vindt er een uitgebreide anamnese van jouw klachten plaats. Vaak wordt de oorzaak van de klachten dan al duidelijk. In de vervolgconsulten worden de normale bewegingen van de wervelkolom hersteld. Zo ontstaat er een optimale doorgifte van signalen van de wervelkolom naar de hersenen. En als het brein goed functioneert, dan kan het lichaam zichzelf weer genezen – van binnenuit!

Vol positieve energie

Chiropractor Cobus Bosman: ‘Met veel positieve energie en vriendelijkheid staan wij in onze chiropractiepraktijk voor jou klaar om je te helpen naar een verbeterde kwaliteit van leven. Wij streven ernaar om je gezondheid en vitaliteit te verbeteren, en je ziektegevoeligheid en voortijdige veroudering te verminderen. Je vindt onze praktijk in Amsterdam West, pal tegenover de mooie Westergasfabriek en het Westerpark. Vraag je je af of chiropractie iets voor jou of je familie is? Neem dan gerust contact met ons op en stel al je vragen. Deze beantwoorden wij graag!’

Meer weten?

Bij Inter Chiro ben je op het juiste adres voor chiropraktische zorg. Denk hierbij aan behandelingen voor het verbeteren van de vitaliteit, de kwaliteit van het leven, ziektegevoeligheid en voortijdige veroudering. De praktijk is zes dagen per week geopend.

Inter Chiro
Haarlemmerweg 133H | 1051 KW Amsterdam | 020-2382130 |
info@interchiro.com | www.interchiro.com
Deel dit artikel