therapeut

Werken als Energetisch Zelfheling Therapeut: iets voor jou?

28 februari 2019
874
873
4

Wil jij graag mensen helpen die rondlopen met klachten als: chronische vermoeidheid, een burn-out of een traumatische ervaring? Wil jij leren je intuïtie te ontwikkelen? Werken met energie? Aan de slag als therapeut? Je eigen praktijk openen? Dat kan!

Laat je opleiden

Zijn jouw antwoorden op alle vragen: ‘ja’? Dan is de Beroepsopleiding Energetisch Zelfheling Therapeut geknipt voor jou! In deze 2-jarige opleiding leer je hoe je mensen energetisch en therapeutisch kunt behandelen. Daarnaast leer je cliënten hoe zij zichzelf kunnen helen. Deze vorm van therapie is een effectieve manier voor het stabiliseren of verbeteren van klachten.

Wat houden de behandelingen precies in?

Als Energetisch Zelfheling Therapeut gebruik je technieken om belemmerende gedachten en blokkades bij mensen op te sporen. Je zorgt ervoor dat deze worden getransformeerd en losgelaten. Technieken zijn onder andere: bewustzijnscoaching, healing, therapeutische technieken en paramedische healing.

Meditatieve ontspanning

Tijdens de sessies wordt gewerkt vanuit een licht meditatieve ontspanning. Hierdoor is het gemakkelijker om in verbinding te komen met het onderbewustzijn. In het onderbewustzijn zitten namelijk trauma’s, belemmerende gedachtes en blokkades opgeslagen.

Thuis toepassen

Daarnaast biedt de therapeut begeleiding bij zelfheling. Mensen leren hoe zij zelf thuis een positieve invloed kunnen uitoefenen op hun emoties en gezondheid: er wordt gewerkt aan het zelfgenezend vermogen.

De behandelingen

De manier van behandelen kan in een trajectvorm van bijvoorbeeld drie maanden, maar is ook geschikt voor één sessie. Daarnaast kan de behandeling individueel, maar ook in groepsverband plaats vinden.

Te behandelen klachten:

Deze vorm van therapie kan worden toegepast bij deze mentale en emotionele klachten als:

 • stress
 • chronische vermoeidheid
 • burn-out – onzekerheid/een laag zelfbeeld
 • somberheid/depressies
 • traumatische ervaringen
 • angsten

Daarnaast kan het worden toegepast bij alle lichamelijke klachten en ziektes.

Iets voor jou?

De Energetisch Zelfheling Therapeut opleiding is geschikt:

 • voor mensen die een eigen praktijk willen beginnen
 • als verdieping voor gevestigde coaches, therapeuten of healers
 • als toevoeging voor verpleegkundigen en hulpverleners die werkzaam zijn binnen de reguliere geneeskunde of hulpverlening

De nieuwste inzichten

De inhoud van de opleiding en het programma voor zelfheling zijn gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van Healing en Bewustzijn. De therapie is een mooie aanvulling op eventuele medische behandelingen en begeleiding binnen de reguliere geneeskunde en hulpverlening.

De opleiding

De opleiding bestaat uit 3 delen met diverse modules en trainingen.

 • Het eerste blok is bedoeld voor jouw eigen bewustwording en proces. Hier leer je hoe je jezelf kunt bevrijden van gewoontes die een gezond en gelukkig leven in de weg staan. Je leert hoe je door middel van meditatie, visualisatie en oefeningen je bewustzijn en energie kunt verhogen.
 • In het tweede blok ga je aan de slag met energiewerk en intuïtieve ontwikkeling. Het blok bestaat uit de modules Coaching, Healing en Reading en Mediumschap.
  Bij een Healing zorg je ervoor dat energie weer vrij kan stromen. Bij Reading en Mediumschap leer je hoe je via je intuïtie energie kunt vertalen naar woorden.
 • In het laatste blok ga je aan de slag met therapeutische vaardigheden. Denk hierbij aan: regressie- en reïncarnatiesessies begeleiden, innerlijk kind werk, paramedische healing en cliëntbegeleiding zelfheling.

Praktische informatie

Het lesniveau is op MBO+/HBO. De totale studiebelasting van de opleiding is 210 uren. Dit is exclusief de tijd die je kwijt bent aan het oefenen, oefenavonden en het lezen van het lesmateriaal. Aan het einde van blok 2 en blok 3 volgen examens. Een overzicht van kosten over de opleiding kun je op de site vinden. Als je een vergelijkbare opleiding hebt gevolgd, dan kom je eventueel in aanmerking voor vrijstelling.

Zie jij jezelf al werken als Energetisch Zelfheling Therapeut?
Check de website voor meer praktische informatie over de opleiding.

Meer weten?

Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn is opgezet door Sandra Valk. Het spiritueel opleidingscentrum biedt trainingen, opleidingen en consulten aan op het gebied van bewustzijn, healing, mediumschap en energetische therapie. Ook worden er activiteiten aangeboden zoals yoga en spirituele bewustzijnsavonden.

Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn
Johan Jongkindrade 285C | 2908 CC Capelle aan den IJssel | 010-2280212 | 06-53547643 |
centrumsensibel@gmail.com | www.centrumsensibel.nl
Deel dit artikel