keuzes

Welke keuzes maak jij?

26 oktober 2018
517
516
1

Herken je dit? Je hebt een overvolle agenda. Je rent van hot naar her; kinderen naar school brengen, werken, uit je werk snel langs de supermarkt en dan door naar de BSO om je kinderen weer te halen. Thuis nog snel koken, eten, opruimen, kinderen naar bed. O ja, en je wilde ook nog graag een sociaal leven... Of je hebt al een tijdje een gevoel van onvrede, vermoeidheid en een onbestemd gevoel van somberheid. En nú wil je een knoop doorhakken en kiezen voor jezelf, voordat je nog verder afzakt. En bovendien tikt de tijd gewoon door... Dit kan toch niet de bedoeling zijn van je leven?

Keuzes

Hoe zou het voor je zijn als je hiermee zou afrekenen? Als je een keuze zou kunnen of durven maken, zodat je weer happy bent, je weer energiek voelt en doet wat je graag wil? Als er daardoor weer balans zou komen tussen het ‘moeten’ en het ‘willen’? Dat is mogelijk! Ik begeleid vrouwen die al enige tijd hun leven op dezelfde manier leven, maar er in hun hart helemaal niet blij mee zijn. Ze kunnen of durven echter niet te kiezen voor een andere richting, hoe klein ook. Ik help ze hiermee, door ze te laten inzien waarom ze niet kiezen wat hen tegenhoudt (overtuigingen, meningen, verleden enzovoort). Wat er gebeurt als ze blijven doorgaan op deze manier, hoe ze meer grip op hun leven krijgen als ze wel kiezen. Ze krijgen inzicht in wat ze eigenlijk écht willen en hoe ze zover komen dat ze wél een keuze maken. En die maken ze dan ook.

Ontevreden

Als je geen keuze maakt en blijft doorgaan in dit patroon, zul je in het beste geval ontevreden of ongelukkig zijn. Bijna altijd heb je gekozen voor deze situatie met de beste bedoelingen, bijvoorbeeld omdat dit beter was voor het gezinsleven en vooral voor de kind(eren). Maar uiteindelijk geeft het je vooral veel stress en gezondheidsproblemen. Als je te lang blijft doorgaan op deze manier, zul je je lichaam en geest uitputten en op lange termijn kan dat zorgen voor een burn-out.

Aanpakken!

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in zijn leven te maken krijgt met gebeurtenissen of situaties die ervoor zorgen dat je te veel stress(klachten) ervaart en je je leven beter anders kunt gaan inrichten. Keuzes maken dus. Mijn ervaring is dat bij iedereen de oplossing, diep van binnen, al bestaat, alleen ligt deze niet altijd zo voor het oprapen en denk je oprecht dat je het nog niet weet en blijf je op dezelfde manier doorleven.

keuzes

 

‘Voor jezelf zorgen is de ultieme manier om voor een ander te zorgen!’

 

Meer weten?

Bij De Keuzeocoach Jill Sierveld ben je aan het juiste adres voor hulp rondom het maken van keuzes.

De Keuzecoach
Deel dit artikel