behandelingen

Welke behandelingen worden vergoed in het nieuwe jaar?

4 januari 2019
474
474
0

Ieder jaar verandert er weer het een en ander aan wat je zorgverzekeraar wel of niet vergoed. Het is elke keer opnieuw een heel gepuzzel om uit te vinden wat dat voor jouw specifieke situatie betekent. Logisch dat jij af en toe tussen de bomen door het bos niet meer ziet!

Verwijzing vereist voor behandeling

Om jouw huidprobleem te behandelen, ben jij aangewezen op de zorg en therapieën van de huidtherapeut. ‘In principe behandelen wij je probleemhuid in samenspraak met je arts’, licht huidtherapeute Trieneke Hengst-Oppenhuizen toe. ‘Dit is nodig omdat er huidtherapeutische behandelingen zijn die door een groot aantal zorgverzekeraars worden vergoed. Je hebt in dat geval wel altijd een verwijzing van je huisarts of specialist nodig. Weet je niet zeker of jouw behandeling vergoed wordt? Vraag het dan van te voren even na bij je zorgverzekeraar. Je kunt ook zonder verwijzing een afspraak met ons maken.’

Vergoedingen vanuit je basiszorgverzekering

Huidpraktijk Heerenveen is erkend door de SEMH. Dat heeft als voordeel dat je een vergoeding krijgt voor therapeutische elastische kousen, borstprothesen en specifieke drukkleding voor een goede bloed- en lymfeafvoer.

Vergoedingen vanuit je aanvullende zorgverzekering

Veel behandelingen van de huidtherapeut zijn niet opgenomen in je basisverzekering. Wanneer je aanvullend verzekerd bent, bestaat de kans dat de hieronder staande therapieën (deels) wel vergoed worden.

  • Acnetherapie
  • Camouflagetherapie
  • Oedeemtherapie
  • Laserontharen bij overmatige haargroei in het gezicht

De vergoeding kan per verzekeraar verschillen. Vraag het altijd vooraf even na, zodat je achteraf niet met vervelende verrassingen wordt geconfronteerd.

Vele behandelingen en therapieën

Maar natuurlijk kun je voor nog veel meer behandelingen en therapieën bij de huidtherapeut terecht. Van laser- en lichtbehandelingen voor huidverjonging, pigmentafwijkingen, bloedvatafwijkingen of ongewenste beharing tot behandelingen voor de ouder wordende huid, peelings, kalknagels, medische tatoeage, zonbeschadiging, adviezen voor de tere babyhuid en nog veel meer!

Meer weten?

Huidpraktijk Heerenveen is een praktijk voor de probleemhuid. Je krijgt er heel gericht een op maat gemaakt advies voor jouw probleem. Het doel is om een optimaal resultaat te bereiken en dit effect zo lang mogelijk te behouden. De praktijk beschikt over de modernste huidtherapeutische technieken.

Huidpraktijk Heerenveen
Munt 141A | 8446 AP Heerenveen | 0513-627598 |
| www.huidpraktijkheerenveen.nl
Deel dit artikel