loopbaancoaching

Weer op de juiste koers met loopbaancoaching!

29 maart 2019
460
460
3

's Ochtends moet je jezelf uit bed slepen. Lijdzaam stap je onder de douche, neem je een slok koffie en maak je je brood klaar. Uiteindelijk stap je al zuchtend op de fiets of in de auto om naar kantoor te rijden. Dit ritueel heb je vijf dagen per week. Je begint je steeds meer te storen aan bepaalde collega's, je hebt meningsverschillen met je baas en de enige uitdaging die jij nog ziet, is de hele werkdag door zien te komen. Op zondag hangt de maandagmorgen waarop je weer fris en fruitig op kantoor moet verschijnen, als een zwaard van Damocles boven je hoofd. Houd je dit vol tot aan je pensioen? Of is het misschien niet eens tijd voor verandering?

Ga je met tegenzin naar je werk?

Je hebt jezelf vaak genoeg voorgenomen om er iets van te maken. Om met een opgewerkt hoofd aan de slag te gaan en je taken als de beste versie van jezelf te verrichten. Maar inmiddels ben je op het punt dat je toch écht onder ogen moet zien dat er iets moet veranderen. En dat is belangrijk. Want het kantoor neemt een grote plek in je leven in: je moet er immers een groot aantal uren van de week verblijven. En over een jaar of twintig (of dertig) kun je pas met pensioen. Natuurlijk is het goed om je te realiseren dat werk niet altijd leuk is, en dat zelfs mensen met hun droombaan niet altijd fluitend naar kantoor vertrekken. Maar het is óók goed om te realiseren dat het wel degelijk anders kan. Stel je voor: je hebt werk dat jou energie geeft, en aansluit bij jouw persoonlijkheid, kwaliteiten en wensen. Je doet werk waar je hart ligt en waar je in gelooft. Werk waarin je echt jezelf kunt zijn.

Werken aan persoonlijke ontwikkeling

Klinken deze laatste drie zinnen te mooi om waar te zijn? Uit eigen ervaring weet ik dat dit toekomstscenario wel degelijk mogelijk is. Inmiddels heb ik ruim 15 jaar ervaring als loopbaanpsycholoog, en heb ik al veel mensen mogen begeleiden bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met resultaat: door het volgen van een persoonlijk ontwikkelingsproces hebben zij mooie veranderingen in hun loopbaan kunnen maken. Door mijn achtergrond in het bedrijfsleven kan ik jouw vraag snel in de juiste context plaatsen. Mijn doel? Jou op een gestructureerde manier jezelf laten (her)ontdekken. Ik breng jouw kwaliteiten en krachten in kaart, zoek uit waar je vastloopt en hoe je weer verder kunt. Hiervoor gebruik ik onder andere technieken als Motiverende Gespreksvoering, RET (Rationele Effectiviteits Training), Mindfulness, NLP en Oplossingsgericht Coachen.

Met meer energie aan de slag

Tijdens de loopbaancoaching maak je een persoonlijk ontwikkelingsproces door. We gaan een aantal keren met elkaar in gesprek, waarbij we stilstaan bij verschillende vragen. Hoe communiceer jij met anderen, hoe verander je je werkstijl en hoe vergroot je je persoonlijke effectiviteit? Deze vragen hebben een doel: ze moeten je een kijkje geven op het voor jou meest inspirerende toekomstscenario. Waar word je blij van, en wat heb je nodig om die volgende stap in je loopbaan te zetten? Tijdens de coaching krijg je antwoorden op je twijfels rond je kwaliteiten en talenten. Ook kom je erachter wat de vastzittende overtuigingen en patronen zijn die jou op dit moment belemmeren om zaken te ondernemen of keuzes te maken. Door dit inzicht kun je verandering aanbrengen in jouw manier van denken en handelen, en bepaalde stappen zetten. En doordat jouw persoonlijke kracht toeneemt, ga je met meer bevlogenheid, motivatie en energie aan de slag.

Cadeautje aan jezelf: gratis loopbaanadvies!

Wist je dat je in 2019 als 45-plusser recht hebt op gratis advies van een loopbaanadviseur? Dit is door de overheid vastgesteld. En niet voor niets, want nadenken over je carrière en het vervolg hiervan is zinvol. Net als iedereen denk jij vast weleens na over hoe je werk er in de toekomst uit gaat zien. Dat is bijvoorbeeld zo wanneer er veranderingen aan komen, zoals een ontslag. Of wanneer je, zoals eerder beschreven, met flinke tegenzin naar je werk gaat. Maar ook wanneer je op dit moment tevreden bent met waar je zit, kan het goed zijn om eens van gedachten te wisselen met een loopbaanadviseur. De regeling loopt nog tot 10 januari 2020. Grijp dus snel de kans om samen met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken!

Herken je dit?

Komen één of meerdere vragen je bekend voor?

  • Waar liggen mijn kwaliteiten en hoe kan ik deze optimaal benutten in mijn werk?
  • Hoe kan ik mezelf verder ontwikkelen in mijn loopbaan of carrière?
  • Hoe kan ik, nu ik in de situatie zit dat ik geen werk heb, mijn droombaan vinden?
  • Welke keuzes kan ik het beste maken in mijn loopbaan?
  • Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik minder gestrest en minder uitgeblust thuiskom na mijn werk?
  • Op welke manier kan ik een goede balans tussen werk en privé vinden?
  • Hoe breng ik alles wat ik in mijn mars heb tot uiting?
  • Hoe krijg ik meer zelfvertrouwen rond mijn vaardigheden en persoon?

Gun jezelf dan een cadeautje en krijg antwoorden op deze vragen door middel van loopbaancoaching!

Voor jou!

Hoe zit het met jou: wil jij ook aan je eigen toekomst werken? Gun jezelf dan een cadeautje en probeer loopbaancoaching. Eerst vrijblijvend kennismaken en meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden? Prima! Dat kan in een gratis oriëntatiegesprek.

Meer weten?

Bij Themis Loopbaancoaching in Eindhoven ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten coaching.

Themis Loopbaancoaching
Meerenakkerplein 3 | 5652 BJ Eindhoven | 073 5116717 |
info@themisloopbaancoaching.nl | www.themisloopbaancoaching.nl
Deel dit artikel