behandelen littekenweefsel

Wat te doen met lelijke littekens?

31 januari 2019
621
620
1

Na een operatie of een val is het mogelijk dat de huid littekens vertoont. Pigmentcellen kunnen ontbreken, waardoor er een witte plek ontstaat, maar de huid kan ook dikker zijn of zelfs een ‘kuiltje’ vertonen. Het verminderen van littekens was tot nu toe beperkt. Hoe kun je littekenweefsel het beste laten behandelen? Ontdek de mogelijkheden!

Littekens behandelen

In de afgelopen jaren heeft het team van Irma Hulscher Cosmetics, samen met dr. Wade Cheng, verfijnde technieken ontwikkeld voor het verfraaien van littekenweefsel. Vooral bij een wat verheven litteken vergt het veel kennis en tijd om een mooi resultaat te bereiken. Hypertrofische littekens of keloidvorming kunnen onder andere ontstaan door:

  • snijwonden
  • brandwonden
  • acne
  • waterpokken
  • piercings
  • chirurgische littekens
  • vaccinatie

Ontstaan littekens

Littekens ontstaan als resultaat van de wondheling in de huid. Littekenweefsel is samengesteld uit dezelfde proteïnen (collageen) als het weefsel dat het vervangt. Toch is de vezelsamenstelling van dit proteïne anders is dan de bij normaal weefsel. Littekenweefsel heeft ook een gebrek aan elasticiteit. Zweetklieren en haarfollikels groeien niet terug in littekenweefsel. Daarnaast is er een overproductie aan collageen of een tekort in vergelijking met het omliggende weefsel. De kleur van littekenweefsel kan dan variëren van roze, tot de kleur van iemands eigen huidskleur, of rood tot donkerbruin.

Huidige behandelmethoden

Siliconengel, -crème of -vel zijn de meest gebruikelijke producten voor thuisgebruik. Plaatselijke producten met vitamine E, Aloë Vera en uienextract zijn ook verkrijgbaar. Deze producten kunnen een litteken verminderen na gebruik van 8 tot 12 maanden. De meeste thuisproducten zijn op basis van siliconen, meestal in een crème of een folie. Het gebruik van siliconen is minder populair aan het worden, vanwege het weekmakend effect op de lange duur.

Laser en IPL

Behandelingen met laser en IPL worden ook ingezet bij het behandelen van littekens. Beide methoden gebruiken licht om een helingsproces in het littekenweefsel te verbeteren. Het verbetert het uiterlijk van het litteken, maar het kan het hypertrofische of keloid litteken niet geheel wegnemen.

Overige behandelmethoden

Radiotherapie en corticosteroïde injecties zijn andere methoden die niet veel ingezet worden. Vooral vanwege hun bijwerkingen, waaronder het dunner worden van de huid. Chirurgisch ingrijpen is ook een effectieve methode om littekens te verwijderen. Alhoewel er 50% kans is op het opnieuw vormen van een litteken.

Nieuwe, eenvoudige en effectieve behandeling!

Na jarenlang onderzoek en vele experimenten is er een unieke formule ontwikkeld. Hier zit onder andere melkzuur, salicylzuur, resorcin, allantoin en licorice extract in verwerkt. Door de juiste verhoudingen van alle ingrediënten gecombineerd met een speciale behandeltechniek, ontstaat er een optimale penetratie in het littekenweefsel. Deze formule heeft de volgende werking:

  • Het is in staat het litteken te verzachten en maakt de proteïne vezels significant losser / luchtiger.
  • Het is in staat om de proteïne vezels weer netjes te ordenen, zoals bij onbeschadigde proteïnen het geval is.
  • Het is in staat eenzelfde collageenvorming af te geven in vergelijk met het omliggende weefsel.

Iets voor jou?

Deze formule en de bijbehorende techniek wordt deels toegepast door een van de dermatografen van Hulscher Cosmetics. De behandeling is erop gericht om op een redelijk snelle doch doeltreffende manier diep in het littekenweefsel opgenomen te worden. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten. Na een behandeling is al duidelijk verandering waarneembaar. Meer weten? Neem contact op!

Meer weten?

Hulscher Cosmetics is de expert op het gebied van permanente make-up. De organisatie biedt lesmateriaal, ontwikkelt nieuwe technieken, behandelt klanten, verzorgen master classes en schrijft boeken over permanente make-up.

Hulscher Cosmetics
Operetteweg 31 | 1323 VK Almere | 036-5361164 |
info@hulschercosmetics.nl | www.hulschercosmetics.nl
Deel dit artikel