Wat je moet weten over definitief ontharen!

3 oktober 2018
490
490
0

Op je lichaam bevinden zich ongeveer 100.000 haren. De meeste daarvan zitten gelukkig op je hoofd, maar sommige bevinden zich op plekken waar je minder blij mee bent. Puilt jouw badkamer inmiddels uit van de scheermesjes, pincetten, harsstrips en ontharingscrèmes? Dan is het tijd voor een meer permanente oplossing! Laat de herfst nou het pérfecte moment zijn om dit 'probleem' aan te pakken.

IPL rekent af met haar

‘IPL’ staat voor ‘Intense Pulsed Light’ en is hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Dit apparaat vernietigd door een lichtflits de haarwortel, waarna er geen haar meer uit kan groeien. Alle plaatsen waar overbeharing optreedt zijn te behandelen: oksels, bikinilijn en benen, en voor de mannen de rug en de nek.

Behandelingen

Gemiddeld zijn er 8 tot 10 behandelingen nodig, waarmee 80 tot 90% haarvermindering kan worden bereikt. Elke haar bevindt zich in een andere fase en alleen degene die zich in de groeifase bevinden, kunnen verwijderd worden. Hierdoor zijn meerdere behandelingen noodzakelijk.

Perfect in de herfst!

Het is geschikt om te starten met IPL in de herfst. Waarom? Je benen zitten verstopt in een lange broek en hierdoor komt er geen zonlicht op de huid. Zonlicht kan namelijk zorgen voor pigmentvlekken. Het is dus verstandig om de zonnebank en eventuele vakanties te vermijden na een IPL-behandeling. Harsen en epileren is ook niet aan te raden. Scheren wel, maar wie wil dat nog na deze pijnloze permanente oplossing?

Kies jij voor IPL?

De hoeveelheid haargroei en de locatie van het haar is voor iedereen verschillend. Het is dan ook verstandig om je goed te laten informeren. Dermatologisch huidspecialiste Daniëlle van Mulukom van Beauty Planet adviseert je graag over de mogelijkheden van IPL. ‘Kom gerust langs voor een intakegesprek!’, aldus Daniëlle. Beauty Planet is een kliniek voor de aanpak van huidproblemen als acne, littekens, rosacea, couperose en pigment. Ook kun je er terecht voor permanente make-up en huidverbetering.

Meer weten?

Beauty Planet is het instituut dat huidveroudering en huidproblemen aanpakt en behandelt. Het instituut heeft zich gespecialiseerd in huidverbetering en anti huidveroudering door middel van opleidingen en cursussen.

Beauty Planet
Zesstedenweg 112 | 1613 KC Grootebroek | 0228-522534 |
huidkliniek@beautyplanet.nl | www.beautyplanet.nl
Deel dit artikel