afvallen

‘Wat gebeurt er in jouw keuken?’

25 september 2018
863
863
14

In april 2014 voelde ik tijdens het douchen een knobbeltje in mijn borst. Ik heb toen snel een afspraak met de huisarts gemaakt. Binnen 2 dagen kon ik in het ziekenhuis terecht. De uitslag, daar moest ik een weekend op wachten. Dat waren zware dagen... Uiteindelijk kreeg ik dan het slechte nieuws te horen: borstkanker. Letterlijk de poten worden onder je vandaan geschopt.

Selina Bakker

Erfelijk gen

Al snel ben ik geopereerd, borstsparend, en ik dacht ‘Nou, dat viel mee.’ Echter ben ik ook getest op het erfelijk gen, en op deze uitslag moet je 6 weken wachten. De uitslag was de tweede klap die ik te verwerken kreeg: ik ben eigenaar van het erfelijk gen. De kans dat je de kanker dan terugkrijgt is enorm hoog en dat heeft me doen besluiten mijn borsten en eierstokken te laten verwijderen. Dit was de meest heftige beslissing in mijn leven.

Blijven eten

Tijdens mijn behandelingen in het ziekenhuis verbaasde ik me heel erg wat er tijdens de chemo op de menukaart stond: broodje kroket, frikandel, patat… Huh? Wat is dit nu weer? Echter kwam ik er al snel achter dat dit eigenlijk wel het lekkerste smaakte op dat moment, omdat je smaak heel erg verandert tijdens de kuur. Het belangrijkste was toen echt: vooral blijven eten. Op dat moment maakte het even niet uit wat het was en of het gezond was. Met mijn achtergrond best lastig, omdat ik toch altijd gezond wilde eten. Wel heeft het enorm geholpen tijdens mijn herstel dat ik in zeer goede gezondheid was en dat ik veel aan sport deed. Dit zorgde ervoor dat ik steeds weer snel herstelde.

Voedingsindustrie

In die periode werkte ik in de catering. Ik heb mijn hele leven al een passie voor voeding en ben na mijn behandelingen de opleiding tot gewichtsconsulent begonnen, zodat ik nu ook voldoende kennis heb om die te kunnen doorgeven. Deze opleiding heeft me wel wakkergeschud over alle ins en outs rond de voedingsindustrie. Ik dacht vrij gezond te eten, maar niets was minder waar. Ik ben me gaan verdiepen in de etiketten van onze voedingsmiddelen en daar ben ik vreselijk van geschrokken: zoveel suiker, zout, verzadigd vet, E-nummers, misleidende teksten enzovoort in 70% van de producten in de supermarkten.

Koelkastmanager

Nu ik gediplomeerd gewichtsconsulente ben, help ik graag anderen de weg te vinden naar een gezonde leefstijl. Zo kijk ik graag, als een koelkastmanager, mee in de keuken om te zien wat daar gebeurt: welke ingrediënten zijn er te vinden? Hoe wordt het eten bereid? Zit er genoeg variatie in het menu? Hoe kun je de pakjes en zakjes vervangen door kruiden te gebruiken? Zo probeer ik een bepaalde bewustwording in gang te zetten.

Supermarktsafari

Mijn stelling is: van normale, verse maaltijden word je niet dik. Ook organiseer ik supermarktsafari’s. Tijdens zo’n safari gaan we samen boodschappen doen en vertel ik je op de meest eenvoudige manier waar je op kunt letten en welke producten je beter kunt vervangen. Het vergelijken van producten kan al een heel stuk verbetering brengen in bijvoorbeeld het suikergehalte. Vers voedsel is natuurlijk het gezondste, maar ik besef ook goed dat dit niet voor iedereen haalbaar is.

Doelen

Wat is jouw doel? Let’s get started!

  • Je wil graag afvallen, maar het lukt niet alleen
  • Je wil gezonder gaan leven, maar je weet niet hoe
  • Je wil gezonder gaan eten, maar weet niet wat je het beste kunt kiezen
  • Je wil je kinderen gezond zien opgroeien
  • Je wil investeren in je gezondheid en dat van je gezin
  • Je wil minder last van overgangsklachten
  • Je wil meer energie

Gezonde leefstijl

Wil jij leren hoe je jezelf een gezonde leefstijl kunt aanleren of zou je graag op een verantwoorde manier willen afvallen of aankomen? Dan kun je ook een traject volgen voor langere begeleiding. Herken jij je in onderstaande doelen en wil je daar hulp bij, neem dan contact met me op. Samen kijken we in een vrijblijvend en gratis gesprek waar ik je het beste mee kan helpen.

Meer weten?

Bij Food Control ben je aan het juiste adres wanneer je controle wilt over je voeding en gewicht. Selina leert je wat te eten, waarom je moeten eten, wanneer je moet eten en hoe je moet eten. Allemaal met één doel: jouw eetgedrag aanpakken.

Deel dit artikel