wandelen

Wandelen is voor iedereen

24 mei 2018
431
430
0

Nederland fietsland? Nederland wandelland! Wandelen is voor ons de gewoonste zaak van de wereld. En wandelen doen we steeds vaker. Nederland heeft maar liefst 10 miljoen wandelaars. Hoe gezond is de benenwagen? En wat heb je nodig om sportieve passen te zetten?

Wandelen

Wandelen is super goed voor je. Het geeft je een vrolijk gevoel, een gezond gewicht en een slankere taille. Met regelmaat de deur uit stappen helpt je om fit te blijven. Tevens is wandelen veilig en heb je weinig risico op blessures. Op langer termijn verlaagd wandelen de kans op hart- en vaatziekten, diabetes 2 en kanker. Waar wacht je op? Hup, in actie!

Ingrediënten voor een wandeltocht

Je hebt eigenlijk maar een paar essentiële spullen nodig om te beginnen aan je wandeltocht:

1. Schoenen

Het klinkt cliché, maar het is zó belangrijk om het juiste schoeisel te dragen tijdens het wandelen. Je schoenen moeten gemakkelijk zitten, ingelopen en soepel zijn. En trek je veters niet te strak! Kies daarnaast voor een dikke zool, zo voel je niet de ondergrond waar je op wandelt. Laat je adviseren door een expert bij het uitkiezen van nieuwe wandelschoenen.

2. Sokken

Geitenwollen sokken? Prima! Kies voor sokken van wol, badstof of katoen die naadloos zijn van een niet te grove structuur. Sokken zijn jouw redmiddel tegen blaren.

3. Kleding

Kies kleding waar je goed in bewegen kunt. Trek meerdere laagjes aan, zodat je altijd iets uit kunt doen wanneer je het warm krijgt. Bij hitte is luchtige en ademende kleding aan te raden. Bij Petstra Kampeer & Ski vind je alles wat je zoekt!

Tip!

Je kent het vast: de 10.000 stappen norm. Wanneer je dagelijks 10.000 stappen zet leef je gezonder en voldoe je aan de minimale bewegingsnorm per dag. In Nederland zijn verschillende wandelroutes die èxact 10.000 stappen zijn. Een leuke manier om dit doel te behalen! Wandel alleen of met vrienden en maak er een gezellig uitje van.

Voor jou!

Ben jij op zoek naar een complete wandeloutfit voor sportieve wandelingen? Bij Petstra Kampeer & Ski heb je snel je wandel gear bij elkaar. De medewerkers adviseren je graag over de juiste wandelschoenen, kleding en accessoires.

Meer weten?

Petstra Kampeer & Ski is vanaf 2014 gevestigd in het pand van Eurotrek campers. De organisatie is een bekend adres voor al je kampeerartikelen, outdoor en wintersportartikelen.

Petstra Kampeer & Ski
Deel dit artikel