algenolie

Waarom algenolie steeds populairder wordt

20 november 2018
883
884
0

Algenolie is hot! Het is hét duurzame alternatief voor iedereen die wel de voordelen van visolie wil, maar ook oog heeft voor het milieu. De nadelen? Die zijn er niet! Lees verder en ontdek waarom algenolie dé visolie van de toekomst aan het worden is.

Casper Beukema

Waarom algenolie?

Ons lichaam heeft omega 3-vetzuren nodig om gezond te blijven. Deze bevinden zich in een plantaardige bron, genaamd alfalinoleenzuur of afgekort ALA. Denk aan walnoten, lijnzaad en chiazaadjes als rijke bron hiervoor. In het lichaam hoort het ALA omgezet te worden naar de actieve vormen EPA en DHA. Het probleem is dat het maar voor een fractie (minder dan 1,5 procent) gebeurt! En het zijn juist deze actieve vetzuren die het meeste werk verrichten. En daar waren we tot voor kort voor op vis aangewezen.

Plantaardig

Vis heeft echter ook nadelen. Zo is wilde zeevis vaak vervuild geraakt met zware metalen en chemicaliën. Het verwerkingsproces is traag, waardoor werkelijk verse vis minstens een paar dagen oud is. Daarnaast is de ecologische belasting enorm in verband met de wereldwijde intensieve visvangst, die momenteel meer van stropen wegheeft. Ook is ongewenste bijvangst een serieus probleem aan het worden en niet op de laatste plaats is er sprake van veel dierenleed. Algenolie klinkt daarom als een goed idee. Maar algen zijn toch plantaardig? Dat klopt: algen leveren als enige plantaardige bron op aarde de actieve vormen van de omega 3-vetzuren! Maar wat doen deze omega 3-vetzuren eigenlijk?

Allerlei voordelen

De stoffen EPA en DHA hebben belangrijke functies voor ons lichaam. EPA heeft bijvoorbeeld een sterke ontstekingsremmende werking. Het beschermt ons tegen een chronisch actief immuunsysteem. Dit is belangrijk, want elke chronische aandoening heeft een actief immuunsysteem als oorzaak of gevolg. DHA werkt als een natuurlijk antidepressivum. Een postpartale depressie, ADHD, autisme en stressgevoeligheid hebben vaak te maken met een lage DHA-inname. Ook zorgt DHA ervoor dat alle hormonen beter werken op onze cellen en ons bloed vloeibaar blijft.

Op een rijtje

De grootste voordelen van algenolie op een rij:

  • Minder bewerkt en verser dan visolie.: algenolie is verser dan visolie en kan direct worden gebruikt. Hierdoor is algenolie van betere kwaliteit dan visolie.
  • Geschikt voor vegetariërs: vegetariërs, veganisten en personen met een visallergie kunnen gewoon algenolie gebruiken.
  • Ethisch en milieuvriendelijk: algenolie is superieur aan visolie, omdat er geen dierenleed of overbevissing aan te pas komt. Algen groeien enorm snel en van overbevissing en bijvangst is geen sprake meer.
  • Zeer zuiver: algen bevinden zich onderaan de voedselketen, zijn altijd zuiver en veilig voor consumptie, en er zijn geen chemicaliën nodig voor het extractieproces.

Een geschikt alternatief

Algenolie is een beter, veiliger, gezonder en ethischer alternatief voor visolie en kan door iedereen gebruikt worden. Algenolie is daarom met recht dé visolie van de 21e eeuw! Maar zoals met alles is er een groot verschil in kwaliteit. Laat je daarom adviseren door een adviesdrogisterij zoals De Rode Pilaren.

Meer weten?

Bij de Rode Pilaren ben je aan het juiste adres voor gezondheid, uiterlijke verzorging, afslanken, gezonde voeding, sportvoeding en supplementen. 'Bewust omgaan met voeding en beweging is de belangrijke boodschap van De Rode Pilaren.

De Rode Pilaren
Deel dit artikel