Je voelt je ziek, maar je hebt geen ziekte

14 december 2017
454
467
0

Vermoeidheid, wisselende pijnen, spijsverteringsklachten, hormonale problemen, slecht slapen en vaak ook concentratie- en geheugenproblemen. Steeds meer mensen hebben chronisch last van vaak onbegrepen klachten. Lichamelijk, maar ook psychisch. Huisarts en specialist(en) weten niet wat ze ermee aan moeten. In het bloed is niets te vinden en dus is 'alles goed’.

Voedingspatroon

Herken jij je in dit geschetste beeld? Je bent soms zelfs de uitputting nabij, maar is er niemand die je begrijpt? Want niemand die het aan je ziet. Je ligt al vroeg in bed, eet gezond en doet geen gekke dingen. Je voelt je ziek, maar je hebt geen ziekte.

Toch ziek

Waar zelden naar gekeken wordt, is naar wat iemand eet. Als ernaar wordt gevraagd, dan wordt al snel geconcludeerd dat het voedingspatroon ‘gewoon gezond’ is. Voedingssupplementen worden afgedaan als ‘overbodig’. Maar wat is ‘gewoon gezond’? En als je gewoon gezond eet en supplementen overbodig zijn, hoe komt het dan dat je je tóch ziek voelt?

Individuele behoeftes

Binnen de orthomoleculaire geneeskunde wordt op een andere manier naar voeding en gezondheid gekeken. Een lichaam dat ziek is, vraagt van sommige voedingsstoffen meer dan normaal. Dat betekent een aanslag op de reserves, als die er al zijn. Gewoon letten op wat je eet, biedt dan vaak geen uitkomst meer. De stofwisseling is ernstig verstoord en het lichaam is daardoor behoorlijk uit balans. Zomaar op dieet gaan is dan niet verstandig en biedt geen uitkomst. Het lichaam heeft speciale behoeftes die heel individueel kunnen zijn.

Voedingsplan op maat

Het wereldwijd bewezen, succesvolle programma Metabolic Balance® kan helpen bij de genoemde klachten. Het biedt voedingsplannen die de stofwisseling verbeteren en het lichaam optimaal voeden. Het is een programma dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers. Metabolic Balance® is geen algemeen dieet maar een persoonlijke lijst van voedingsmiddelen. Geen plan is hetzelfde.

Puur

Het programma gaat uit van alledaagse voedingsproducten die gewoon bij de supermarkt en (biologische) groenteboer gehaald kunnen worden. Geen shakes of andere maaltijdvervangers. Uiteraard moet alles wel puur en zo onbewerkt mogelijk zijn om zeker te zijn dat er voldoende waardevolle voedingsstoffen aanwezig zijn.

Stofwisseling optimaliseren

Binnen Metabolic Balance® wordt een voedingsplan opgesteld aan de hand van actuele bloedwaarden, gezondheidsgegevens en eventueel medicijngebruik. Alles is gericht op optimalisering van de stofwisseling (waaronder het hormoonsysteem) op een natuurlijke manier. Dit leidt tot meer energie en vermindering van de klachten. En indien dat nodig is, tot een gezonder gewicht.

Orthomoleculaire voedingsadviezen

Marian van der Meer-Gras van Your Life|Balance in Edam biedt het Metabolic Balance® programma aan en maakt voedingsadviezen op maat. Zij heeft een praktijk voor orthomoleculaire voedingsadviezen. Marian is aangesloten bij de MBOG, de beroepsvereniging voor orthomoleculair therapeuten. Je kunt bij je zorgverzekeraar informeren naar de mogelijkheden voor vergoeding van de consulten onder ‘alternatieve geneeskunde’.

Meer weten?

Your Life|Balance is opgestart door Marian van der Meer. Zij is met de organisatie begonnen om jou te helpen met je stofwisseling in balans te krijgen. Door middel van een op maat gemaakt voedingsplan geeft Marlies je de steun in de rug om af te vallen en je goed te voelen.

Your Life|Balance - Praktijk voor Orthomoleculair Voedingsadvies - Marian van der Meer-Gras
Nieuwehaven 34 | 1135 VK Edam | 0299-792000 |
info@your-lifebalance.nl | www.your-lifebalance.nl
Deel dit artikel