medische pigmentatie

Voel je weer compleet door medische pigmentatie

25 september 2018
529
528
0

Heel wat vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

Medische pigmentatie

Bij medische pigmentatie wordt gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Er kan niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (de tepelhof), maar ook de Montgomerykliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend, zodat een zeer realistisch 3D-effect wordt verkregen.

Mogelijkheden & wensen

Tatoeagespecialist Sophie Timmer gebruikt tatoeageapparatuur en -inkt. Hierdoor blijft het resultaat langer behouden dan bij normale medische pigmentatie. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt. De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te bespreken. De kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. De te behandelen borst wordt ingetekend en samen met jou voor een spiegel besproken.

Behandelingen

De behandeling bestaat meestal uit 1 of 2 sessies. Na de intake worden de wensen uitvoerig besproken: welke kleur en welke vorm is het meest geschikt? De behandeling duurt gemiddeld een uur.

Kwaliteitskeurmerk

Sophie beschikt over een GGD-vergunning en is aangesloten bij de NSGP, de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente make-upspecialisten, wat functioneert als een kwaliteitskeurmerk. De specialisten die bij de NSGP zijn geregistreerd, zijn goed geschoold en hebben veel ervaring.

Tepeltatoeages

Sophie Timmer: ‘Als huidtherapeute heb ik 8 jaar bij Bergman Clinics gewerkt, en ik ben inmiddels gespecialiseerd in permanente make-up. Dit doe ik in mijn eigen praktijk aan huis. Ook ben ik ambulant werkzaam bij het Alexander Monro ziekenhuis, hét borstkankerziekenhuis van Nederland in Bilthoven. Verder worden er geregeld patiënten van het Zuiderzee Ziekenhuis Lelystad naar mij doorgestuurd voor tepeltatoeages.

Meer weten?

Bij Sophie Timmer, Specialist in Cosmetische en Medische Tatoeage ben je aan het juiste adres voor tattoo's, PMU/tattoo verwijderen, scalp pigmentatie en tepel tattoo.

Sophie Timmer, Specialist in Cosmetische en Medische Tatoeage
Groene Velden 82 | 8211 BB Lelystad | 06-15612534 |
sophietimmer@yahoo.com | www.sophietimmer.nl
Deel dit artikel