lichaam

Voeding, lichaam en geest als fundament voor succes

15 november 2019
339
338
1

Al langere tijd ben je niet blij met je spiegelbeeld. Je bent te zwaar, je voelt je onzeker en ongezond. Wanneer je naar slanke, gezonde vriendinnen kijkt, voel je je jaloers. Die negatieve gedachtes zouden je moeten motiveren, maar het feit is dat je om jezelf te troosten liever op de bank ploft met een pak koekjes. Je weet dat dit niet de weg is naar een gezond lichaam, en ook niet naar een vrolijk brein. Maar iedere poging naar een nieuwe leefstijl heb je op een gegeven moment gestaakt.

Opwaartse vergelijking

Elke keer dat jij jezelf met een ander vergelijkt, kom je er maar bekaaid vanaf. Dat is heel logisch. Niet omdat je werkelijk minderwaardig bént, maar door de zogenaamde ‘opwaartse sociale vergelijking’. Daarbij vergelijk je jezelf met mensen die het in jouw optiek beter doen dan jij. In sommige gevallen is dit niet per se negatief, want als het je stimuleert om verder te komen en je doelen te behalen, kun je de gedachten in iets positiefs omzetten. Maar wanneer je jezelf vergelijkt en daarbij denkt dat je dat toch nooit kunt bereiken, zit het je dwars.

Beter in je vel

In plaats van jezelf negatief vergelijken, helpt het je veel meer om je te concentreren op je eigen krachten en doelen. Ook jij kunt fitter worden, je gezonder voelen en lekkerder in je vel zitten! En nee, dat is geen gemakkelijke weg, want wanneer je initiële enthousiasme afneemt, is het moeilijk jezelf te blijven pushen. Veranderen kost nu eenmaal tijd en energie. En dat is nu precies waar coaching je bij kan helpen. Bij Road2Fit/BeMore reikt de coach je alle handvatten aan die je nodig hebt om te transformeren, zowel fysiek als mentaal. Lichamelijk goed in je vel zitten lukt namelijk echt wanneer je óók mentaal sterk bent!

Toewijding

Hung Nguyen is coach bij Road2Fit/BeMore en vertelt: ‘De eerste stap is ontdekken wat het is dat je wilt veranderen, en te besluiten stappen in die richting te zetten. Om dat doel vervolgens te bereiken, heb je toewijding nodig. Dit is niet eenvoudig, want het doorbreken van vertrouwde patronen gaat niet vanzelf. Maar samen werken we aan die toewijding, we staan je voor honderd procent bij! Het is prachtig om te zien hoe mensen groeien. Gaandeweg leunen ze steeds minder op ons, en steeds meer op zichzelf.’ Om je goed te kunnen ondersteunen op alle gebieden van jouw verandering, bestaat de coaching dan ook uit drie onderdelen: coaching, training en voeding.

Fundament voor succes

Hung legt uit dat deze drie onderdelen allemaal belangrijk zijn bij het behalen van je doel, omdat je lichaam en geest niet los van elkaar kunt zien. ‘Als je overgewicht wilt aanpakken, zul je ook vastgeroeste keuzepatronen moeten doorbreken en uit je comfortzone stappen. Deze processen gaan hand in hand. Een fysiek probleem als overgewicht kan de uiting zijn van een mentale belemmering, of het is andersom. Daarom is mentale coaching in combinatie met fysieke training en gezonde voeding de weg naar een algeheel gezonder leven. Graag leg ik samen met jou het fundament voor succes op vele vlakken in jouw leven!’

Tips!

Hung vindt het mooie aan zijn werk dat mensen lekkerder in hun vel zitten en vitaler en gezonder in het leven staan. Daarom deelt hij graag een aantal tips die jou kunnen helpen de eerste stappen naar een gezond en gebalanceerd leven te zetten.

  • Plan je beweging! Beweging is goed voor je lijf én je brein. Maak met jezelf afspraken om te bewegen, net zoals je afspraken inplant voor andere belangrijke zaken.
  • Vergeet je spieren niet! Als je afvalt, wil je vet verliezen, niet spierweefsel. Om dit te voorkomen is het nuttig aan je spieren te werken.
  • Weet wat je eet! Veel mensen hebben een slecht beeld van hun voeding. Houd een week een eetdagboek bij om inzicht te krijgen in je goede en minder goede eetgewoontes.
  • Stap voor stap! Vind je het moeilijk je voeding te veranderen? Begin met (een van) de hoofdmaaltijden. Spreek met jezelf af deze gezond en gebalanceerd te houden, en dit steeds uit te breiden over andere maaltijden en snacks.

Life coaches

Wil jij meer weten over gezonder worden, fysiek en mentaal? De life coaches Hung Nguyen en Behrooz Tanori staan graag voor je klaar om je te helpen met jouw duurzame verandering. Hung heeft de opleiding NLP-master Practicioner gevolgd. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een praktisch, snel en doeltreffend instrument om jouw eigen koers te kunnen varen. Door middel van de begeleiding op het gebied van voeding, training en mentale coaching word jij uitgedaagd om nieuwe kanten van jezelf te ontdekken en de beste versie van jezelf te worden.

Meer weten?
Road2Fit/Be More
Bos en Lommerplein 270 | 1055 RW Amsterdam | 06-41816454 |
hung@road2fit.nl | www.road2fit.nl
Deel dit artikel