pedicure

Verschil tussen een pedicure en een pedicure

30 november 2018
631
631
1

Mensen stellen vaak de vraag: 'Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een 'gewone' pedicure en een medisch pedicure?' De naam klinkt misschien gelijk, maar er is een wereld van verschil. Ken jij deze behandelingen? Hier een korte les over pedicure!

Voetklachten

De cosmetische pedicure is gericht op de uiterlijke verzorging van je voeten en teennagels. Wanneer je klachten ervaart aan je voeten en/of teennagels kun je terecht bij een medische pedicure.

Medische pedicure

De medische pedicure, de naam zegt het al, gaat verder dan enkel de uiterlijke verzorging van je voeten en teennagels. Deze behandeling wordt gegeven door een specialist die is opgeleid om medische pedicures te geven. Je kunt bij de medische pedicure terecht wanneer je klachten ervaart, of wanneer je een verhoogd risico hebt op complicaties. De behandeling is ter preventie en pijnvermindering. Medisch Voetzorgverlener Meintje Poelman: ‘Een medische pedicure is van grote waarde voor de voeten van iedereen. Ervaar je klachten? Of heb je het idee dat er klachten op de loer liggen? Ga naar de medische pedicure. Wij zijn ruim geschoold om alle voet en nagelproblemen met een passende oplossing aan te pakken.’

De medische pedicure maakt gebruik van een aantal specialistische technieken:

  • het zetten van nagelbeugels
  • het maken van ortheses
  • het drukvrij leggen van drukplekken d.m.v. vilttechnieken
  • nagelregulatie en reparatie

Preventief

Meintje: ‘Ik heb dit jaar een aanvullende opleiding over de huid afgerond, dit betekent dat ik voeten en nagels nog beter kan lezen. Ik herken problemen en weet hoe ik deze moet behandelen. Vergeet niet dat ik sommige mensen vaker zie , dan de dokter hen ziet. Er ligt voor mij een belangrijke taak om mogelijke problemen te signaleren. Diagnosticeren mag ik niet, maar een goede verwijzing naar de dokter of een andere specialist is soms erg waardevol. Dit kan levens redden.’

Voor jou!

Dus wanneer je gaat voor mooie verzorgde voeten, mét een stralend kleurtje op je nagels, dan kies je voor de cosmetische pedicure. Wanneer je te maken hebt met complexe voetklachten of de kans daarop, kies dan voor de medische pedicure. Medisch Voetzorgverlener Meintje Poelman van De Specialistische Voet helpt je graag op weg. Meintje: ‘Juist de moeilijke gevallen zijn bij mij op het juiste adres. Weet je huisarts het niet (meer)? Kom bij mij voor een second opinion!’

Specialist

De Specialistische Voet is aangesloten bij de beroeps-organisatie NMMV. De Nederlandse Maatschappij van/voor Medisch Voetzorgverleners. Dit betekent dat Meintje beschikt over de kennis en vaardigheden die nodig zijn om alle risicogroepen te kunnen behandelen. Daarnaast heeft ze zich verdiept in het aandachtsgebied oncologie. Jouw voeten zijn dus in juiste handen! Ook is de praktijk aangesloten bij ProVoet, dé branche-organisatie voor de voetzorgverlener/ de pedicure. ‘Maak gerust een afspraak, er is veel mogelijk!’, aldus Meintje.

Goed om te weten

Heb jij een doorverwijzing van de dokter of specialistische arts gekregen voor de medische pedicure? Dan is er een kans dat je behandeling wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Controleer van te voren of dit ook voor jou geldt.

Meer weten?

Bij De Specialistische Voet ben je aan het juiste adres voor pedicure, medische pedicure, sportpedicure, oncologische voet verzorging, de reumatische voet, de diabetische voet en specialistische behandelingen. De salon is aangesloten bij ProVoet, ProCert, NMMV, Kabiz en de AGBcode.

De Specialistische Voet
Deel dit artikel