vegan make-up

Vegan make-up voor het nieuwe jaar

13 december 2018
488
489
8

Heb jij je goede voornemens al op een lijstje gezet? Naast meer bewegen, gezonder eten kan het gebruiken van vegan make-up ook een waardevol voornemen zijn. Cruelty-free, vegan en eco-vriendelijke producten winnen steeds meer aan populariteit in de beautywereld. Het is tijd om je bewust te worden van wat je op je gezicht smeert.

Vegan en Cruelty-free

Vegan slaat op de ingrediënten van de make-upproducten. Dit betekent dat er geen dierlijke producten in verwerkt zijn. Cruelty-free betekent, daarentegen, dat het product niet getest is op dieren. Maar let op! Make-upproducten die niet getest zijn op dieren, kunnen nog wél altijd dierlijke producten bevatten. En vegan make-upproducten kunnen alsnog getest zijn op dieren. Begrijp jij het nog?

Make-upproducten

‘Ik pleit voor dierproefvrije, vegan en 100% gecertificeerd biologische make-up’, zegt visagiste Miranda van Studio New Look. ‘Het idee dat er dieren onnodig moeten lijden voor make-up vind ik ondraaglijk. Daarnaast wil ik geen toxic producten smeren op het gezicht van mijn klanten. Op het moment dat ik deze producten ontdekte ging er een wereld voor mij open! Het is echt niet lastig om deze cosmeticaproducten te vinden, je hoeft alleen maar te weten waar je op moet letten.’

Kenmerken op een rijtje

Op welke ingrediënten moet je letten wanneer je zeker wilt weten dat er geen dierlijke stoffen in je make-upproducten zitten? Dat zijn er helaas best wel veel. Vier ingrediënten op een rij:

  • collageen: wordt gemaakt van de huid van dieren.
  • glycerin: dierlijke vetten die vaak in zeep, haarproducten, make-up en dagcrèmes zitten.
  • bijenwas/beewax: wordt soms cera alba genoemd en wordt gebruikt voor mascara’s.
  • carmine/cochineals: gemaakt van gemalen insecten wat lipstick een dieprode kleur geeft.

Werken met make-up

‘Wil jij je verdiepen in (vegan) make-up?’, zegt Miranda. ‘Bij Studio New Look zijn veel mogelijkheden! Je bent bij mij aan het juiste adres voor alles rondom beauty en make-up, maar ook spiritualiteit in combinatie met make-up. Ik ben visagiste, holistisch gezondheidstherapeute en massage therapeute en helpt je graag jouw innerlijke en uiterlijke schoonheid te laten stralen! Je kunt er terecht voor workshops visagie, vrijgezellenfeestjes, bedrijfsuitjes, massages, make-up advies, bruidsvisagie en nog veel meer. Kijk eens op www.studionewlook.nl voor alle mogelijkheden! Of bel via 0651887959.’

Meer weten?

Studio New Look in Haarlem bestaat sinds 1992 en is ontwikkeld door Miranda van Altena. Je kunt hier terecht voor make-up behandelingen, workshops visagie, bruidsmake-up, wimperextensions, teenage make-up party’s, vrijgezellenfeesten en make-up advies.

Studio New Look
Spaansevaartstraat 12 | 2022 XD Haarlem | 06-51887959 |
info@studionewlook.nl | www.studionewlook.nl
Deel dit artikel