Trainingsmogelijkheden voor mensen met knie-, heup- of protheseproblemen

11 juni 2019
348
348
1

Werken aan je conditie lijkt de gewoonste zaak op aarde. Maar stel dat je door problemen aan knie, heup of prothese niet meer de trapomwenteling kan maken op de fiets of hometrainer. Bij het Wateringse Family Sports zijn dergelijke problemen geschiedenis.

Beweeggoeroe Ted Janse ziet honderden enthousiaste en gemotiveerde sporters per week. Onder hen een grote categorie spinners die zich ter plekke lekker ‘leeg’ rijden. Voor een aantal mensen is een dergelijk sportbeleving onmogelijk. Tot voor kort. “Ik hoorde van een van onze sporters dat ze graag wilde gaan spinnen maar dat dit door knieproblemen niet kon. Ze vertelde me ook over de aanpassing die thuis op haar hometrainer was aangebracht waardoor ze tòch aan haar conditie kon werken. Dat bracht mij op het idee om dergelijke aanpassingen bij Family Sport te introduceren. Dus zocht ik contact met bedenker Peter Reichardt die voor ons enkele fietsen aangepast heeft. Met dit vernuftige stukje techniek worden veel mensen die knie, heup of prothese niet kunnen buigen en/of strekken heel blij. Omdat sporters met dergelijke problemen gebaat zijn met ‘maatwerk’ nemen we graag de tijd om alles in te stellen en te zorgen voor een heerlijk stukje sportieve ontspanning. Iets dat voor deze sportersgroep tot voor kort onmogelijk was”.

Foto’s door GZBW

Meer weten?

Family Sports is het fitnesscentrum voor het gezin. De sportschool heeft diverse trainingsprogramma’s voor je klaar liggen, gericht op verschillende doelen zoals afvallen, conditie, spierversterking of een combinatie van verschillende doelen.

Family Sports
Dorpskade 34A | 2291 HR Wateringen | 0174-764764 |
info@familysports.nl | www.familysports.nl
Deel dit artikel