echo

‘Tijdens de echo werd er aan alle details gedacht’

19 december 2018
656
656
4

Jacqueline: 'Hoewel er in mijn eigen woonplaats genoeg mogelijkheden waren waar ik een pretecho kon laten doen, had ik het half uur rijden naar Inge van pretechobureau Babyview graag over! Van verschillende moeders op het schoolplein had ik al veel enthousiaste verhalen over haar gehoord. Zo vertelde iemand dat Inge 'de Ferrari onder de echo-apparatuur had', en dat ze het zo leuk doet. Toen het moment zich daarvoor aandiende, was een afspraak met Inge meteen gemaakt.'

Geslachtsbepaling

‘Inmiddels was ik zeventien weken in verwachting. In het ziekenhuis lukte de geslachtsbepaling van mijn kindje niet. Hoewel het natuurlijk wél heel fijn was om te weten dat hartje goed werkte, was dit toch een teleurstelling. Mijn zoontje van vijf wilde zó graag weten of hij nou een broertje of zusje zou krijgen. Ook mijn man en ik waren razendbenieuwd. Het was bijna kerst; we wilden graag een passend cadeautje voor ons kindje onder de boom leggen. Ook in verband met het inrichten van het kamertje en het gericht kunnen kiezen van accessoires en kleding wilden we het geslacht van ons kindje heel graag weten.’

Meteen nog op dezelfde avond

‘Na de teleurstelling in het ziekenhuis heb ik Inge meteen gebeld. Ik legde haar de situatie uit. We konden dezelfde avond nog bij haar terecht voor een echo waarin het geslacht van ons kindje bepaald zou worden! Heel bijzonder en begripvol vond ik dat. Gelukkig heeft mijn man meteen vrij kunnen krijgen, zodat we samen naar de praktijk konden. Al in de wachtkamer bij Babyview merkte ik dat er niets gelogen was aan al die positieve ervaringen die ik had gehoord. Door de fijne en warm ingerichte ruimte hing er echt een huiskamersfeertje. Buiten vroor het, maar hier was het aangenaam warm. Mijn man en ik namen plaats op de heerlijke, zachte stoelen, en bekeken alle geboortekaartjes die aan de wanden hingen. Konden we meteen even inspiratie opdoen voor de naam van ons kleintje. Ik heb me dus zéker niet verveeld toen ik aan het wachten was.’

Aan alle details gedacht

‘En toen was het dan zover: de echo. Toen Inge zich aan ons voorstelde, snapte ik meteen wat anderen bedoelden. Wat een warm, vriendelijk en leuk mens! Hoewel wij ergens tussendoor in haar agenda waren gepland, nam ze alle tijd voor ons. Ik merkte al meteen dat ze aan alle details had gedacht. Zo kreeg ik bij aanvang van de echo gel op mijn buik. Omdat ik dit gewend was, hield ik er al rekening mee dat dit koud zou aanvoelen. Maar tot mijn verbazing hoefde ik niet te rillen; de gel was namelijk lekker warm. ‘Ik heb de gel in de flessenverwarmer gedaan,’ legde Inge uit. En hoewel ik natuurlijk ook mijn trui had, zorgde de kachel ervoor dat ik het geen moment koud heb gehad. Erg prettig!’

Beeldscherm

‘Mijn man en ik hadden onze ogen op het beeldscherm gericht. In tegenstelling tot in het ziekenhuis waren hier de beelden haarscherp op te zien – te danken aan de nieuwste apparatuur van Inge. ‘Daar is ‘ie al!’ zei Inge toen we net gestart waren. Het ging zó snel, dat ik het niet gezien had. En bedoelde ze nou dat ze het kindje al had gezien, of zelfs al welk geslacht het had? ‘Ik spoel hem wel even terug,’ zei Inge. Dit keer kregen mijn man en ik het ook mee. ‘Kijk, jullie krijgen een jongen!’

Euforisch

‘Mijn man en ik hebben een traantje weggepinkt; zó blij waren we! Natuurlijk zouden we net zo gelukkig zijn geweest als het een meisje zou zijn geweest. Maar ons zoontje zou het heel leuk vinden als hij een broertje zou krijgen. En zelf vind ik het ook helemaal niet erg om straks in een echt ‘mannenhuis’ te wonen. Ja, erg leuk!’

Iedereen aanraden

‘Na afloop kregen we een aantal foto’s mee van de echo, en een sleutelhanger met daarin de afdruk van de echo. Ook dit was weer zo’n leuk puntje waar Inge aan had gedacht. Al met al ben ik erg blij dat we zo snel bij haar terecht konden, en dat ze het geslacht al zou snel wist vast te stellen. Ook vond ik dat ze het erg leuk deed, en heb ik alleen maar positieve punten te melden. Ik zou iedereen dus een echo bij Inge aanraden. Over twee weken is het zover: dan ga ik weer naar Inge voor een 20 weken-echo. En ik kan nu al niet wachten!’

Meer weten?

Babyview is het pretechobureau van Nederland. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten pretecho’s. Het bureau besteedt veel aandacht aan de emotionele kant van de zwangerschap en heeft vestigingen in Oosterwolde en in Leiden.

Babyview
Biezenkamp 62 | 8431 PV Oosterwolde | 0516-521564 |
oosterwolde@babyview.nl | www.babyview.nl
Deel dit artikel