nieuwe-kledingcollectie

Tijd voor een nieuwe kledingcollectie!

19 februari 2019
466
466
0

'Oegstgeest, maandagochtend half negen. Ik heb net Luca (onze dochter) afgezet op school en rij richting Antwerpen. Het inkoopseizoen voor de winter kledingcollectie van volgend jaar is begonnen en vandaag heb ik maar liefst drie nieuwe merken in te kopen: Anine Bing, Jerôme Dreyfuss en Vanessa Bruno.'

June

Blijven vernieuwen

‘June. bestaat nu bijna 4 jaar en ik kom er steeds meer achter dat een goede winkel net als een goede relatie is: als je niet af en toe verrast en verfrist, ontstaat sleur. Zowel bij de klant als jezelf. Dus verander ik af en toe de inrichting, probeer ik te blijven verrassen met mijn marketing en vooral: zorg ik ervoor dat ik de kledingcollectie in de winkel blijf vernieuwen. Vandaar vandaag Antwerpen! Naast mooie winkels, heerlijke restaurants en een mooi oud centrum herbergt Antwerpen veel grote modenamen. Behalve tal van Belgische ontwerpers kiezen grote modehuizen naast Parijs en Milaan vaak voor showrooms in deze stad om hun Benelux-klanten te ontvangen.’

Kleding kiezen: het moeilijkste deel

‘Al bij binnenkomst in de hippe en stijlvolle loft voel ik me als een kind in een heel mooie snoepwinkel. Per merk hangen hier de collecties voor de komende winter. Anine Bing, een stoer, vrouwelijk label, is voor mij de reden om hier vandaag in te kopen. Pasmodellen staan klaar om te laten zien hoe mooi het allemaal kan staan. Na een kleine uitleg van de collectie begint het moeilijkste gedeelte: het kiezen van de stijlen voor June.’

Hoe zien de nieuwe kledingcollecties eruit?

‘Ook al heb ik hier jaren ervaring in, het blijft altijd lastig! Ziet een collectie er fantastisch uit, zorg er dan maar eens voor dat je niet te veel inkoopt. Maar soms valt een collectie juist tegen en moet je ter plekke bedenken of je verder gaat met een merk waar je soms al jaren zaken mee doet. Ook vandaag blijkt dat na mijn eerste ronde er te veel op mijn rek hangt. En dan is het een kwestie van een keer nóg kritischer kijken en je niet te laten verleiden door de lekkere hapjes en drankjes, de mooi geklede modellen of vurige verkoopargumenten van de vertegenwoordigsters.’

Met een mooie kledingcollectie weer terug

‘Zo volgen er die dag nog twee afspraken: de tassen en accessoires van Jerôme Dreyfuss (de man van Isabel Marrant). Mooi, stoer én niet goedkoop. En de mooie vrouwelijke jurken en tops van topontwerpster Vanessa Bruno. Ook een collectie voor de echte liefhebster. Allemaal op een andere plaats in Antwerpen, stuk voor stuk in een mooie omgeving en ook allebei weer een beproeving voor zelfbeheersing. In elke showroom waar ik kom, hangen nog veel meer mooie merken die ik toch écht even moet bekijken. Vandaag lukt het me om me aan het vooraf geplande inkoopbedrag te houden en ga ik met heel veel indrukken en een mooie collectie voor de volgende winter Terug naar Oegstgeest. Morgen nóg zo’n dag!’

Meer weten?

June. houdt van kwaliteit, mooie materialen en eenvoudige luxe. Zij biedt een compleet en uitgebalanceerd aanbod hoogwaardige en modieuze merken, met kleding voor elk moment.

June.
De Kempenaerstraat 19 | 2341 GG Oegstgeest | 071-3015055 |
info@june-oegstgeest.nl | www.june-oegstgeest.nl
Deel dit artikel