stress

Stress in het feestseizoen? Ontspan met klankbed!

17 december 2019
413
413
3

Het feestseizoen is een periode van veel gezelligheid. Samen met familie dineren, met vrienden borrelen en lange avonden feesten. Misschien kijk je er reikhalzend naar uit, en ben je al een tijd druk met de voorbereidingen bezig geweest. Te midden van al dat feestgedruis en een jaar werken ben je dan echt wel toe aan wat vrije dagen. Maar wanneer het eenmaal zover is, blijk je niet zoveel aan vrije tijd toe te komen.

Vermoeiend en stressvol

De decembermaand kan erg vermoeiend en stressvol zijn. Doordat je agenda overvol is, ben je continu aan het ‘presteren’. Er is weinig tijd en ruimte om te verwerken wat je meemaakt en tot ontspanning te komen. Dit alles kan ervoor zorgen dat je lichamelijk, emotioneel en mentaal best wel wat te verduren krijgt. Daardoor kun je slechter gaan slapen, je moe en gespannen voelen en last krijgt van concentratieproblemen. Maar met zo’n gevoel ga je natuurlijk liever niet het nieuwe jaar in.

Stress voorkomen of verminderen

Natuurlijk is het zinvol om stress, waar mogelijk, te voorkomen. Dat kun je doen door voldoende rustmomenten in te plannen waarop je verder niets doet. Ook oefenen met het trainen van je gedachten, zodat je minder piekert en zorgen maakt, helpt je op vrije momenten meer rust te ervaren. Daarnaast kan het helpen om te leren minder streng voor jezelf te zijn en de lat niet altijd torenhoog te leggen, ondanks dat je van zoiets als de feestdagen natuurlijk het beste wil maken. Maar soms kun je stress niet geheel voorkomen. Om op die momenten tóch tot ontspanning te komen, kun je eens overwegen een klankbed te nemen.

Het klankbed

Een klankbed is een zeer oud instrument dat al in de oudheid door verschillende culturen werd gebruikt. Het instrument heeft 55 snaren die zijn afgestemd op dezelfde toon. Wanneer deze snaren worden aangeslagen, brengen ze een boventoonrijke klank voort. Daarboven bevindt zich een ligbed waarop je kunt plaatsnemen. Wanneer je op het bed ligt, word je omringd door de klanken en ervaar je een diepe trilling in het lichaam.

Het nieuwe jaar aangaan

Het klankbed biedt een trillingsmassage waar je fysiek, emotioneel en mentaal door ontspant. Tijdens deze intensieve klankmassage worden gedachten en zorgen weggevoerd, en door de trillingen van de klanken voel je je rustig en vredig. Blokkades in je energie en onevenwichtigheden worden daarbij opgeheven, waardoor je je langdurig hersteld voelt. Aangezien een klankbedsessie zo’n anderhalf uur duurt, heb je alle tijd om weer even helemaal tot jezelf te komen. Zo kun je het nieuwe jaar in alle rust aangaan.

Benieuwd geworden?

Hay Tissen is eigenaar van Klankmeditatiecentrum Native Sounds en houdt zich al van kinds af aan met natuurkrachten bezig. Healing bleek zijn roeping te zijn. Hiervoor werkt hij met trillingsfrequenties in de vorm van onder andere klankschalen, klankbed, gongs en indianendrums. Afhankelijk van de klacht wordt er een specifiek instrument uitgekozen. Hay vertelt: ‘Ik geniet elke keer weer wanneer ik zie hoe mensen zich met hun lichaam in gezondheid kunnen verbinden door innerlijke rust.’ Neem gerust contact op, Hay denkt graag met je mee.

Meer weten?

Het klankmeditatiecentrum Native Sounds van Hay Tissen is een klankmeditatiecentrum dat zich richt op het sjamanisme. Afhankelijk van het soort klacht past Hay diverse sjamanistische of Tibetaanse behandelingen toe. Kom en laat je meevoeren in de droom. Word één met de klank!

Klankmeditatiecentrum Native Sounds
Oude Kerkstraat 3 | 5861 BM Wanssum | 06-23432766 |
info@haytissen.nl | www.haytissen.nl
Deel dit artikel