boksen

Start nu met boksen!

2 maart 2018
861
1196
9

Wist je dat boksen goed is voor het hele lichaam? Het is namelijk cardio- en krachttraining tegelijkertijd. Van boksen word je niet alleen sterker, het is ook een goede oefening voor je evenwicht, coördinatie, reactievermogen en behendigheid. Nog niet overtuigd? Hieronder laten we je kennismaken met dé vijf redenen waarom je met boksen moet beginnen.

1. Je verbrand veel en snel calorieën

Door de High Intensity Interval Training (HIIT), waarbij een zeer intensieve work-out wordt afgewisseld met actieve rustperiodes, verbrandt je lichaam tot wel 800 calorieën per sessie van 45 minuten (ten opzichte van 400 bij zwemmen en 350 bij fitness).

2. Werkt stressverlagend

​Drukke weken, een zware baan of vermoeiende kinderen? Een bokssessie is ideaal om je hoofd leeg te maken. Gedurende een bokssessie komen er endorfines vrij: natuurlijke hormonen die stress te lijf gaan. Na een sessie van een uur voel je je ontspannen. Je krijgt een enorme energieboost, bent al je zorgen vergeten én hebt er weer wat zelfvertrouwen bij.

3. Coördinatie op scherp

Een goede coördinatie zorgt ervoor dat je tijdens work-outs beter zult presteren. Ook versterkt de verbinding tussen het lichaam en de hersenen, waardoor je je veel bewuster bent van je lichaam. Tijdens het boksen is een goede oog-handcoördinatie essentieel.

4. Hét recept voor een platte buik

Omdat je tijdens boksen meer calorieën verbrandt dan door op de grond te liggen en oefeningen te doen, zullen die buikspieren sneller zichtbaar worden. Ook de celebs hebben trouwens goed gezien dat boksen perfect is voor een droomlichaam. Eva Longoria, Cara Delevingne en Doutzen Kroes zijn fan!

5. Boksen verveelt nooit

In tegenstelling tot lopen op de loopband of het doen van squats, leer je bij boksen telkens weer iets nieuws. Je kunt er altijd aan beginnen, ongeacht je leeftijd of je lichamelijke conditie. Iedereen die een paar bokshandschoenen aantrekt, krijgt een glimlach op het gezicht.

Laagdrempelig

Bij Sportcentrum Spijkenisse kun je 7 dagen per week bokslessen volgen. 2 keer per week is er Ladies Boksen, voor vrouwen die de stap om te gaan boksen toch nog wat groot vinden. Iedereen kan de bokslessen volgen, van jong (vanaf 7 jaar) tot oud.

How to get happy and healthy?

  • Bewegen is niet alleen goed om je gewicht op peil te houden, maar draagt ook bij aan je totale gezondheid. Wanneer je je regelmatig inspant, heb je namelijk een kleinere kans op het krijgen van hartziekten of een beroerte. Daarom wordt het aangeraden om als vrouw je 2 tot 3 keer per week in het zweet te werken. Dus: hijs jezelf in je work-outsetje, trek de veters van je sportschoenen aan en kom in actie!
  • Bij een fitte leefstijl hoort natuurlijk ook een verantwoord en evenwichtig voedingspatroon. Wil jij tussen de middag een keer iets anders dan die standaard (spelt)boterhammen met een plakje kipfilet of 30+-kaas? Maak dan eens een lunchsalade van tomaat, komkommer en gerookte kipfilet. Of bak een omelet van 2 eieren en vul deze aan met champignons of boerenkool. Hmm!
  • Don’t forget to hydrate! Vul je flesje water of bobble minstens 3 keer per dag bij met water en kies eens vaker voor een kopje groene thee. Blijf ook tijdens het sporten lekker drinken.
Meer weten?

Sportcentrum Spijkenisse is 24 uur per dag geopend en heeft een ruim assortiment aan verschillende groepslessen. Je kunt er terecht voor fitness, boksen, kickboksen, personal training, fitboksen en crossbag. Sportcentrum Spijkenisse in Waterland is er voor jong en oud.

Sportcentrum Spijkenisse
Vlinderveen 475 | 3205 EE Spijkenisse | 0181-895717 |
info@sportcentrumspijkenisse.nl | www.sportcentrumspijkenisse.nl
Deel dit artikel