sporten

Sporten was nog nooit zó leuk!

2 januari 2019
319
318
0

Ben jij al buiten adem als je met de wasmand de trap op bent gesjouwd? Heb jij het gevoel dat je de Tour de France hebt gereden, wanneer je dat stukje naar je werk tegen de wind in hebt moeten fietsen? Voelen jouw benen als lood en gaat je hart als een gek tekeer als je een klein sprintje hebt moeten trekken om nog net die bus te kunnen halen? Dan is het de hoogste tijd om iets aan je conditie te gaan doen.

Calorieën verbranden met sporten

Schiet nu niet meteen in de verdediging door aan te voeren dat je daar geen tijd voor hebt. Een goede conditie is niet alleen handig, maar ook erg belangrijk voor je gezondheid. Door regelmatig te bewegen, verklein je de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, ouderdomsdiabetes en broze botten. Je voelt je fitter en energieker én je verbrandt extra calorieën met sporten. Dat komt dan weer van pas om definitief af te rekenen met die ‘decemberkilootjes’ die zijn blijven plakken.

Geen smoesjes meer

Wellicht kun je nog meer redenen bedenken om niet in beweging te hoeven komen: geen oppas voor de kinderen, je houdt niet van sporten of je kunt de discipline niet opbrengen. Probeer daar dan gewoon een keer overheen te stappen en pak die uitdaging aan. Je zult zien hoe leuk je het gaat vinden en hoeveel lekkerder je je erdoor voelt!

Les Mills Tone

Geef je eens op voor een proefles Les Mills Tone. ‘We zijn in januari met dit nieuwe programma, dat zich helemaal focust op vrouwen tussen de 20 en 40 jaar, gestart’, vertelt Erwin Boonstra enthousiast. ‘Het is totaal iets nieuws. Een heel nieuw format dat geweldig aansluit bij de andere groepslessen die we geven. Les Mills Tone combineert blokken van kracht-, cardio- en coretrainingen tot een complete en effectieve work-out. De training bestaat uit een mix van oefeningen om het hele lichaam te trainen en de hartslag te verhogen. Doordat de training zo gevarieerd is, blijft het uitdagend en wordt het nooit saai. Je verbrandt niet alleen extra calorieën, maar bouwt ook conditie en kracht op en je verbetert je energieniveau, flexibiliteit, balans, behendigheid en coresterkte. Ben je een beginnende sporter met weinig conditie? De intensiteit van de work-out kun je zelf bepalen!’

Les Mills Barre

Ben je op zoek naar een andere manier van trainen? Probeer dan Les Mills Barre eens uit. Deze moderne versie van een klassieke balletles shapet je houdingsspieren en je bouwt er corekracht mee op. Voor deze dertig minuten durende work-out is geen balletervaring nodig.

Voordelen

De voordelen van Les Mills Tone:

  • hoge calorieverbranding
  • opbouw van kracht en conditie
  • hoger energieniveau
  • betere flexibiliteit, balans, lenigheid
  • meer corekracht

Voordelen van Les Mills Barre:

  • elegante manier van bewegen
  • korte maar effectieve work-out
  • eenvoudig uit te voeren
  • uitdagende oefeningen
  • lekker bewegen op moderne muziek

Wist je dat …

… er voor sportende papa’s en mama’s opvang is geregeld op elke doordeweekse ochtend? De opvang is voor kids vanaf ongeveer 6 maanden tot en met 4 jaar. In de vakanties kunnen ook oudere kinderen bij de oppas terecht.

Meer weten?

Bij Sportcentrum Ursus zijn er verschillende mogelijkheden om aan je gezondheid te werken. Je kunt kiezen voor individueel fitness of een training in groepsverband. Voor alle activiteiten geldt dat je constant professioneel begeleid wordt. In overleg met één van de instructeurs stel je een schema op dat specifiek op jou is afgesteld. Er is een ruime keuze aan groepslessen waaruit je kunt kiezen, maar je kunt ook trainen onder begeleiding van een personal trainer. Ben je klaar met je training? Dan kun je heerlijk ontspannen in de sauna's die in de kleedkamer aanwezig zijn of een bezoekje brengen aan de professionele zonnestudio. Sporten was nog nooit zo leuk!

Sportcentrum Ursus
Leeuwerikstraat 119-121 | 8916 CC Leeuwarden | 058-2152959 |
info@sportcentrumursus.nl | www.sportcentrumursus.nl
Deel dit artikel