kinderfysiotherapie

Spelenderwijs bewegen met kinderfysiotherapie

29 april 2019
236
235
0

Je hebt alles geprobeerd: van voetbal en hockey tot dansen, maar jouw kind lijkt gewoon minder interesse te hebben in sporten dan andere kinderen. Ook op het schoolplein heb je het idee dat je kind niet altijd goed kan meespelen met klasgenoten.

Spelenderwijs bewegen

Je kind leert spelenderwijs bewegen door vallen, opstaan en opnieuw proberen. Meestal gaat dat goed en bijna onopgemerkt. Om allerlei redenen kan deze ontwikkeling toch wat langer duren of anders verlopen. Pijn, angst, gedragsproblemen, overgewicht of gebrek aan motivatie kunnen hierin een rol spelen. Je kind doet te weinig motorische ervaring op en toont daarom misschien weinig interesse in sporten of kan niet vrij en onbelemmerd spelen. Als je dit opmerkt wil je natuurlijk dat er zo snel mogelijk een oplossing komt, en die is er!

Belevingswereld

De kinderfysiotherapeut gaat spelenderwijs met je kind aan de slag om de bewegingsontwikkeling te stimuleren. De fysiotherapeut maakt hierbij gebruik van oefeningen en situaties die aansluiten op de belevingswereld van je kind. Omdat kinderen zich op meerdere vlakken tegelijk ontwikkelen, denk aan motorisch, sociaal-emotioneel en mentaal, is het belangrijk om vanuit al deze invalshoeken naar de ontwikkeling van je kind te kijken. De kinderfysiotherapeut heeft daarom ook contact met onder andere de huisarts, logopedist, podotherapeut, kinderpsycholoog en pedagoog. Als het nodig is kan de hulp van één van deze specialisten snel worden ingeschakeld.

Nauw betrokken

Ook jij als ouder blijft nauw betrokken bij de behandeling. De kinderfysiotherapeut geeft je tips en adviezen over hoe je kind thuis in het dagelijkse leven oefeningen kan doen zodat je kind ook dan gestimuleerd wordt om de normale ontwikkeling door te zetten. Waarschijnlijk merk je al snel dat je kind op die manier vertrouwen krijgt in het bewegen.

Wist je dat…

… je voor een bezoek aan de kinderfysiotherapeut geen verwijzing van een arts nodig hebt?
… 18 behandelingen van de kinderfysiotherapeut worden vergoed vanuit de basisverzekering?

Gepassioneerde therapeuten

Kinderfysiotherapie Eindhoven is volledig gericht in kinderfysiotherapie. Het team bestaat uit gepassioneerde kinderfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in de bewegingsontwikkeling van jouw kind. De therapeuten volgen nog geregeld trainingen, zodat ze de meest actuele inzichten kunnen toepassen in hun behandelplannen.

Fitte kids

Kinderfysiotherapie Eindhoven heeft een speciale beweeggroep voor kinderen van 6 – 18 jaar: Fitkids. De groep is er speciaal voor kinderen met een motorische beperking, chronische ziekte of langdurige aandoening die niet mee kunnen in een reguliere sportclub. De kinderen trainen een jaar lang, onder professionele begeleiding, met als doel daarna door te stormen naar een reguliere sportclub.

Meer weten?

Bij Praktijk voor Kinderfysiotherapie Eindhoven Noord ben je aan het juiste adres voor kinderfysiotherapie. Het team bestaat enkel uit specialisten met een passie voor en een expertise in kinderfysiotherapie.

Praktijk voor Kinderfysiotherapie Eindhoven Noord | Gezondheidscentrum Menszorg
Barrierweg 3e | 5622 CL Eindhoven | 040-2440131 |
info@kinderysio.eu | www.kinderfysio.eu
Deel dit artikel