scheiding

‘Na de scheiding ben je niet van elkaar af’

11 juni 2019
439
438
1

Jullie huwelijk leek ooit een sprookje. Jullie waren dat koppel waar iedereen stiekem een beetje jaloers op was, maar je voelt al tijden dat er iets niet goed zit. Jullie hebben geprobeerd eraan te werken, maar er is iets kapot gegaan dat niet meer te redden lijkt. Al tijden speel je daarom met die ene vraag: een scheiding of niet?

Scheiding

Er kan een moment komen dat het onvermijdelijk is geworden: jullie gaan scheiden. Maar waar moet je beginnen? En hoe zorg je ervoor dat je alle gevolgen van de echtscheiding goed regelt? Niet alleen voor jullie, maar ook voor de kinderen. Je gaat immers scheiden van je partner, maar ouders blijven jullie altijd samen.

Samen om tafel

Een scheiding heeft een enorme impact op het hele gezin. Wanneer jij bereid bent om in die moeilijke periode te blijven overleggen met je (ex-)partner, kun je de hulp van een echtscheidingsmediator inschakelen. De mediator helpt jullie communiceren, geeft je de juiste informatie over alle juridische regels én voorziet jullie van praktische tips. Met behulp van deze informatie en de begeleiding van de mediator, kun je vervolgens afspraken en beslissingen maken over de onderwerpen die geregeld moeten worden. Daardoor zal de scheiding vlotter verlopen en minder belastend zijn voor jullie en voor de kinderen.

Afspraken maken

Scheidingsmediator Chrystel van der Starre, lid van MfN, vFAS en tevens advocaat, vertelt: ‘Jullie moeten overeenstemming bereiken over onder andere het ouderlijk gezag, de woonplaats van de kinderen, de zorg- of omgangsregeling, de kinder- en partneralimentatie, de afwikkeling van de gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden en de verdeling van het opgebouwde pensioen. De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan en een echtscheidingsconvenant.’

Samen beslissen

‘Een groot voordeel van mediation is dat je samen beslist over jullie toekomst. Natuurlijk is er ook ruimte voor emoties wanneer jullie samen om tafel zitten. Door deze wijze van scheiden ga je met een beter gevoel uit elkaar en vergroot je de kans dat jullie goed contact houden. Dat komt niet alleen jou en je (ex-)partner ten goede, maar ook vooral jullie kinderen. Want als je kinderen hebt, ben je na de scheiding nu eenmaal niet van elkaar af!’

Meer weten?

Nauman Van der Starre is een advocatenkantoor gevestigd in Oostvoorne en Barendrecht. Voor de gehele regio Voorne-Putten en Barendrecht leveren zij juridische diensten voor iedereen. Nauman Van der Starre is een veelzijdig kantoor met expertise in personen- en familierecht en arbeidsrecht.

Nauman Van der Starre
Oslo 6 | 2993 LD Barendrecht | 0181-820297 |
info@nvdsadvocaten.nl | www.nvdsadvocaten.nl
Deel dit artikel