wijn

Santé! Tijd voor een goed glas wijn of bier

3 september 2018
538
538
0

Wanneer de 5 in de klok is, is het tijd om lekkere hapjes en drankjes op tafel te zetten. Samen met je vrienden of familie proosten op het goede leven en heerlijk genieten van een speciaalbiertje of goeie pils. Of zet de gezelligheid nog even voort op het terras: met de nazomerzon op je bol en in je hand een heerlijk knisperend drankje!

Pilsje of speciaalbier?

Wist je dat het grootste verschil tussen pils en speciaalbier zit in het gistingsproces? Het gistingsproces vindt plaats onder een lagere temperatuur dan speciaalbier. Doordat speciaalbier onder een hogere temperatuur wordt gegist, blijft de gist op het brouwsel drijven. Hierdoor is er meer mogelijk met smaken en toevoegingen. Hoewel er niks boven een koud pilsje gaat, heeft speciaalbier hierdoor vaker een bijzondere en rijkere smaak. Laat je dus eens verrassen door een speciaalbiertje! De drankspecialisten van Uw Slijter Van Dijk laten je graag kennismaken met de verschillende soorten.

Dessert

De kans is groot dat jij van chocolade houdt. Heerlijk om zo van te genieten, óf samen met een goed glas. Wat kun je er nou het beste bij serveren? Wijn kan, met de juiste afwegingen, een heerlijke combinatie zijn met deze lekkernij! Hierbij moet de zoetheid van de wijn gelijk zijn aan die van de chocolade. Bij een bonbon of een toetje met chocolade kun je bijvoorbeeld gaan voor een minder zoete wijn als de Merlot. Bij zachte melkchocolade of witte chocolade past een witte, frisse wijn als de Pinot Blanc of een rosé.

Een smaakvolle avond

Je krijgt vanavond je familie te eten: welke wijn moet je bij die lekkere stoofschotel of varkenshaas serveren? En wat zeggen de kleur, geur en afdronk eigenlijk over de wijn? Kom eens naar een van de wijnproeverijen van Uw Slijter Van Dijk en kom alles te weten over je favoriete drank. Tijdens de wijnproeverijen kun je kennismaken met veel mooie wijnen: rood, wit, rosé en mousserend. Misschien ontdek je wel die ene bijzondere smaak waar je al zo lang naar op zoek was. Eén ding is zeker: dit wordt een smaakvolle avond!

Loop eens binnen!

Midden in het stadshart van Hoogezand vind je de sfeervolle en gezellige winkel Uw Slijter Van Dijk. Proef zelf de sfeer online of in de winkel in Hoogezand en dompel je onder in de wondere wereld van de lekkerste bieren, wijnen, whisky’s en likeuren! Ben je in de winkel en wil je graag iets proeven? Vraag het dan gerust!

Meer weten?

Bij Uw Slijter Van Dijk ben je aan het juiste adres voor een breed assortiment alcoholische dranken. De medewerkers adviseren je graag over de lekkerste bieren, wijnen en sterke dranken.

Uw Slijter Van Dijk
Gorecht-Oost 2 | 9603 AA Hoogezand | 0598-204011 |
| www.slijterijvandijk.nl
Deel dit artikel