pretecho

Pretecho: kennismaken met je ongeboren kindje

26 februari 2019
327
327
0

Gefeliciteerd, je bent in verwachting van een kindje! Natuurlijk kun jij niet wachten tot het moment dat je eindelijk je baby’tje kunt zien. Heeft het de haartjes van papa, of de oogjes van mama? Je bent razend benieuwd wat daarbinnen in je buik allemaal gebeurt, en je vindt het jammer dat je niet vaker eventjes kunt kijken. Laat eens een pretecho maken, en maak op een leuke manier kennis met je ongeboren kindje!

Pretecho: wat is het?

Zoals het woord al aangeeft, is een pretecho echt bedoeld om op een leuke, ontspannen én veilige manier kennis te maken met je ongeboren kindje. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde technieken als bij een medische echo. Maar er zijn wel duidelijke verschillen. Bij een medische echo wordt er, meestal in een klinische setting, actief gezocht naar afwijkingen bij je kindje. Bij een pretecho staat centraal dat jij een goed beeld krijgt van hoe je kindje eruitziet. In een ontspannende setting wordt er bijvoorbeeld gelet op de bewegingen van je kindje, de gezichtsuitdrukkingen en andere kenmerkende eigenschappen. Lekker bolle wangetjes, het neusje van mama, of misschien de handjes van papa?

Huiselijke en ontspannen setting

BabyView laat jou graag op een leuke en ontspannen manier kennismaken met je kindje. Je wordt ontvangen in een rustige, huiselijke setting, waar er al een lekker kopje koffie of thee voor je klaarstaat. Mocht je even in de wachtkamer moeten plaatsnemen, dan kun je je ogen uitkijken op het prikbord, dat volhangt met allerlei geboortekaartjes. Zo kun je misschien zelf al wat inspiratie opdoen voor de naam van je kindje. Dan is het zover: het moment van de pretecho. In alle rust geniet je van de eerste beelden van je kindje, die duidelijk te zien zijn op het grote beeldscherm. De echografiste zal je uitgebreid uitleggen wat er allemaal in jouw buik gebeurt. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe je kindje in de baarmoeder ligt, en dat het veel meer beweegt dan jij nu kunt voelen. Je ziet de armpjes, de beentjes en het leukste: het hoofdje. Ook kun je het hartje horen kloppen. Ook leuk is dat je gewoon iemand mag meenemen tijdens de pretecho: je partner, je (schoon)moeder, je beste vriendin of je zus bijvoorbeeld. Zo kunnen jullie samen genieten van deze bijzondere beleving.

Jongetje of meisje?

Alle echo’s worden gemaakt door enthousiaste, ervaren en gediplomeerde zwangerschapsechografistes. Je hebt de keuze uit verschillende pakketten. Zo kun je kiezen voor mooie kleurbeelden in 3D of 4D. En met de nieuwste techniek, Fetal Realistisic View, krijg je echt verbazingwekkend realistische beelden van je kindje. Verder ben je misschien al heel nieuwsgierig of je een jongetje of meisje krijgt. Bij de pretecho kun je er ook voor kiezen om een geslachtsbepaling te doen. Maar als je het liever een verrassing wilt laten, is dat ook geen probleem. Geen zorgen: vóór de pretecho zal de echografiste dit natuurlijk met je bespreken, en hier vervolgens rekening mee houden.

Blijvende herinnering

Naderhand krijg je ook een aantal mooie foto’s mee naar huis. Ook kun je ervoor kiezen om de echo te laten opnemen op DVD. Zo kun je thuis in alle rust lekker op de bank in je eigen ruimte de echo nog eens terugkijken. Op die manier heb jij een prachtige, blijvende herinnering aan je zwangerschap, en iets bijzonders om later aan je kindje te laten zien! De foto’s kun je eventueel ook gemakkelijk online delen op je socialmediakanalen, zodat je ook je vrienden en familieleden kunt laten meegenieten van het moment.

Cadeautip

Ben je misschien niet zelf in verwachting, maar is je dochter, zus of beste vriendin dat wel? Een (bon voor een) pretecho is ook leuk om cadeau te geven!

Zij ging je voor!

Nancy: ‘Vandaag heb ik een pretecho laten maken bij Inge. Wauw, wat is dat toch elke weer mooi en wonderlijk wat er allemaal al te zien is, en zo duidelijk ook. Wat we superfijn vinden, is dat Inge echt alle tijd neemt om alles zo goed mogelijk in beeld te brengen en alles goed uit te leggen. Welke vraag je ook hebt, ze neemt echt de tijd om zo goed mogelijk met je mee te denken en een antwoord te geven. Je zou verwachten dat, aangezien ze dit al jaren doet, het routinewerk wordt, en het daardoor ook onpersoonlijk wordt. Maar nee. Het is écht alsof ze het voor eerst doet, en ze lijkt net zo verwonderd als jijzelf. Inge, we zijn je erg dankbaar voor deze ervaring!’

Voor jou!

Wil jij ook kennismaken met je ongeboren kindje? BabyView is hét pretechobureau van Nederland. De opgeleide, enthousiaste en zeer ervaren zwangerschapsechografistes staan voor jou klaar om jou op een leuke, ongedwongen manier te laten kennis laten maken met je kindje. Hierbij staan kwaliteit, service en een persoonlijke benadering voorop. Ook is er ruim aandacht voor de emotionele beleving van de zwangerschap. BabyView heeft twee vestigen: in Leiden en in Oosterwolde.

Meer weten?

Babyview is het pretechobureau van Nederland. Je kunt hier terecht voor verschillende soorten pretecho’s. Het bureau besteedt veel aandacht aan de emotionele kant van de zwangerschap en heeft vestigingen in Oosterwolde en in Leiden.

Babyview
Biezenkamp 62 | 8431 PV Oosterwolde | 0516-521564 |
oosterwolde@babyview.nl | www.babyview.nl
Deel dit artikel