protheselingerie

Prachtig in protheselingerie

31 augustus 2018
511
511
0

Je gevoel van vrouwelijkheid kan behoorlijk aangetast worden wanneer je als gevolg van borstkanker een borstoperatie hebt ondergaan. Om weer zelfvertrouwen uit te kunnen stralen, kan goed passende en mooie lingerie enorm helpen. Hierdoor kun jij je weer compleet vrouw voelen!

Veranderingen aan je lichaam

Een borstoperatie zorgt voor veranderingen van je lichaam. Dat wat eerst jouw vrouwelijkheid symboliseerde en benadrukte, is nu aangetast. Daarnaast kan een borstsparende operatie het uiterlijk van de borst beïnvloeden. Deze verandering kan direct door de operatie ontstaan, maar ook als gevolg van de radiotherapie die je daarna volgt.

Maatverschil

Deze verandering als gevolg van de operatie kan maatverschil betekenen, of asymmetrie veroorzaken. Het vinden van de juiste borstprotheses en het dragen van mooie en comfortabele lingerie kan je helpen om je zelfvertrouwen te hervinden en om je weer vrouwelijk te voelen.

Goed om te weten: vergoeding

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering. Dat betekent dat deze volledig wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Je hebt recht op een nieuwe prothese als deze niet meer voor jou passend is, of als de termijn is verstreken die je zorgverzekeraar hanteert. Dit is meestal eens per twee jaar. En ben je aanvullend verzekerd? Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook bijpassende lingerie of de zwemprothese. Kom je er zelf niet uit? Dan kun je bij Silhouet terecht voor meer advies.

Over Silhouet Mammacare

Geertrui van den Meerendonk is gediplomeerd mammacare adviseur met een verpleegkundige achtergrond. Zij werkt samen met andere professionals zoals verpleegkundig specialisten en oedeemtherapeuten. Inmiddels heeft zij al jarenlange ervaring in het aanmeten van borstprothesen. Geertrui: ‘Een borstprothese geeft een stukje balans en evenwicht terug: het vrouwelijk silhouet wordt hersteld.’

Prothesebeha

Waar moet je op letten?

  • De beha heeft aan de achterzijde ingewerkte hoesjes, zodat de prothese goed en veilig blijft zitten
  • De cups zijn passend voor een prothese of deelprothese
  • De beha heeft een hoger middenstuk en een goed aanliggend, elastisch decolleté voor optimale steun van de prothese
  • De schouderbanden zijn breder en verstelbaar
  • De materialen zijn van een hoogwaardige kwaliteit en vriendelijk voor de huid
Meer weten?

Silhouet is gespecialiseerd in het aanmeten van borstprothesen. Het assortiment bestaat uit borst(deel)protheses, bijpassende lingerie, zwemprotheses en badkleding van de merken Amoena, Anita, ABC, Silima en Susa. Silhouet is erkend door de SEMH (Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen).

Silhouet Mammacare
Wilhelminastraat 10 | 5251 ES Vlijmen | 073-5111701 |
info@silhouet-mammacare.nl | www.silhouet-mammacare.nl
Deel dit artikel