PMU

PMU: de vier meest gestelde vragen

26 september 2019
512
512
0

Denk je erover om permanente make-up (PMU) te laten aanbrengen, maar zit je nog met een paar vragen? PMU-specialist Arina Aarts van de Vegte beantwoordt de meest gestelde.

Is permanente make-up wel veilig?

Ja, de pigmenten die voor PMU worden gebruikt, zijn absoluut veilig. Ze zijn goedgekeurd door de GGD die daarvoor zeer strenge eisen hanteert. Allergische reacties komen eigenlijk nooit voor.

Hoe lang blijft het zitten?

Ondanks dat de naam ‘permanente make-up’ doet vermoeden dat de kleur voorgoed blijft zitten, is dat niet echt het geval. De kleur vervaagt op den duur grotendeels, maar zal nooit helemaal verdwijnen. Om je wenkbrauwen, eyeliner of lippen mooi op kleur te houden, is het verstandig om het om de 1 à 2 jaar te laten opfrissen.

Welke techniek is voor mijn wenkbrauwen het best?

Dat ligt eraan wat je zelf nog aan wenkbrauwhaartjes hebt zitten. Als er niet veel meer is, gebruik ik over het algemeen de hairstroketechniek. Hierbij pigmenteer ik haartjes die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Soms combineer ik de hairstroketechniek met de schaduwtechniek. En soms gebruik ik alleen schaduw. Wenkbrauwen zijn erg bepalend voor je gezicht. Met name bij cliënten die van zichzelf weinig haartjes meer hebben, is dit heel dankbaar om te mogen doen. Zij zijn soms zo blij met het resultaat, dat ze huilen van geluk.

Hoe hou je het mooi?

Ik adviseer om na het zetten de huid 48 uur tot een week droog te houden en er niet aan te zitten. Door velletjes weg te peuteren, kun je namelijk het pigment meetrekken voordat dit gehecht is. In die eerste week kun je ook beter de zon vermijden. Om je huid goed te laten herstellen, krijg je van mij een crème mee voor de eerste dagen. Een goede nazorg is heel belangrijk. Na vier weken is je huid hersteld en kunnen met een tweede behandeling de puntjes op de i gezet worden, want in die eerste periode vallen er altijd wel wat stukjes pigment uit. Wanneer je huid daarna helemaal genezen is, hoef je het niet meer op een speciale manier te onderhouden. Je kunt er alles mee doen. Zelfs na het zwemmen, een regenbui of saunabezoek zit je make-up nog keurig op zijn plek.

Meer weten?

Bij Permanente Make-up Oculusline kan je terecht voor permanente make-up. Arina Aarts van de Vegte kan je wenkbrauwen, mond en ogen voorzien van een mooi laagje make-up.

Oculusline
Cantonlaan 7 | 3742 CH Baarn | 035-5421954 |
arina.jeannette@gmail.com | www.oculusline.nl
Deel dit artikel