plastische chirurgie

Plastische chirurgie: mooier met een natuurlijke uitstraling

13 februari 2019
938
937
1

Plastisch chirurg Jacques van der Meulen, werkzaam bij Velthuis kliniek, vertelt: 'Ik heb me altijd heel erg geïnteresseerd in het gezicht. Je aangezicht is uniek. Het speelt een essentiële rol in je interactie met anderen. Elk individu is anders en ik pas mijn operaties daar natuurlijk op aan. Ik vind het elke keer weer een eer dat mensen mij hun gezicht toevertrouwen. In het kinderziekenhuis, waar ik de eerste 12 jaar van mijn carrière heb gewerkt als kinderplastisch chirurg, was ik me van dat vertrouwen van ouders altijd zeer bewust. Bij het opereren van jonge kinderen luistert het ontzettend nauw: een millimeter bij een baby is toch al snel een centimeter op volwassen leeftijd. Het is van groot belang dat je het goed uitvoert. De persoon in kwestie moet er de rest van zijn of haar leven tegenaan kijken. Dat perfectionisme is me altijd bijgebleven.'

Jacques van der Meulen

Plastische chirurgie: wens of must

‘Het interessante aan mijn werk als plastisch chirurg in de esthetiek is dat mensen een vrije keuze hebben. Wanneer je naar een ziekenhuis gaat omdat je ziek bent, dan is dat geen wens maar een must. Je moet immers beter worden. Maar stel, je loopt al jaren rond met de wens om je neus te laten corrigeren. Telkens wanneer je in de spiegel kijkt, merk je dat je je eraan stoort. Je bent niet ziek, maar je hebt er wel echt last van. Dan heb je een keuze of je er iets mee doet of niet. Wanneer je uiteindelijk besluit om toch de stap te zetten en er iets aan te doen, dan ga je op zoek naar iemand die er verstand van heeft en jou kan helpen.’

Duidelijkheid en eerlijkheid

‘Als een cliënt dan bij mij terechtkomt, staat allereerst een open communicatie op de voorgrond. Duidelijkheid en eerlijkheid zijn daarbij niet alleen maar voor mij belangrijk, maar ook voor de cliënt. Het creëren van het juiste verwachtingspatroon bij mensen maakt namelijk het verschil. Als je elkaar niet goed begrijpt, kan het zijn dat een goede uitkomst toch tegenvalt. Wat ik doe is niet alleen maar een operatief trucje om iets beter of mooier te maken, het heeft ook effect op je welzijn. Als het hele proces goed en openhartig verloopt en het resultaat is zoals verwacht, dan worden mensen daar echt blij van.’

Voorbereiding

‘Ik ben mij als plastisch chirurg bewust van deze dynamiek. Daarom probeer ik de wens van de persoon zo helder mogelijk te krijgen. Bij de behandelkeuze let ik er met name op dat de natuurlijke uitstraling behouden blijft. Als de keuze is gemaakt, evalueren we of we elkaar goed begrepen hebben en in hoeverre ik de wens kan vervullen. Daarbij hoort ook de bespreking van de voor- en nadelen van de operatie. Hoe beter de voorbereiding, hoe beter de uitkomst. Naast de communicatie en het psychologische aspect komen er ook nog een functioneel en een chirurgisch aspect bij kijken. Je wilt natuurlijk je zorg kwijt in ruil voor een mooie neus die bij je past, maar hij moet het ook nog doen. Ik hou ervan om deze uitdaging elke keer weer aan te gaan!’

De gouden regels van Jacques van der Meulen

Overweeg je plastische chirurgie, denk dan aan deze gouden regels:

  1. Bedenk goed welke verandering je wilt en probeer samen met de plastisch chirurg na te gaan of het gewenste resultaat haalbaar en realistisch is.
  2. Ga uitgebreid in gesprek met de plastisch chirurg en laat je informeren over de exacte ingreep (zoals het verloop en de duur van de ingreep en het herstel), de mogelijke risico’s en de mogelijke alternatieven voor de ingreep.
  3. Neem altijd bedenktijd na het gesprek, al ben je nog zo zeker van je zaak. Laat het thuis nog eens goed op je inwerken en laat je alleen behandelen als je er 100% achter staat.
  4. Ga na of de nazorg goed geregeld is en hoe de plastisch chirurg omgaat met complicaties. Ook is het belangrijk om na te gaan wat allemaal bij de prijs is ingegrepen, zoals consulten na de operatie en een eventuele overnachting. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.

De cliënt altijd centraal

Velthuis kliniek is actief op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. Bij de kliniek staat aandacht voor de cliënten centraal. Betrokkenheid en begrip, dat zijn belangrijke pijlers. De specialisten kenmerken zich doordat ze een eerlijk en realistisch advies geven in wat ze voor jou kunnen betekenen. Ook is er ruimte voor nazorg. De specialisten in de kliniek staan altijd voor je klaar. Velthuis kliniek biedt meer dan 60 verschillende behandelingen aan. Een deel van deze behandelingen wordt vergoed door zorgverzekeraars. Wil je meer over de behandelingen weten? Kijk voor meer informatie op de website.

Meer weten?

Velthuis kliniek is actief op het gebied van plastische chirurgie, injectables en huidverbetering. De kliniek biedt meer dan 60 verschillende behandelingen aan. De chirurgen hebben ruim 23 jaar ervaring. Er zijn acht verschillende vestigingen in Nederland.

Velthuis kliniek
Parkstraat 83 | 2514 JG Den Haag | 088-7785201 |
| www.velthuiskliniek.nl
Deel dit artikel