pigmentvlekken

Pigmentvlekken: niet voor altijd?

17 juli 2019
245
246
0

Inmiddels zijn jouw gebeden lang en breed verhoord. Eindelijk is het heerlijk warm weer, en straalt het zonnetje. Jij geniet volop van die eindeloze middagen op het terras, slentertochtjes over het strand en van picknicken in het park. Eén ding is zeker: de zon heeft een positieve invloed op jouw gemoedstoestand. Maar waar je niet altijd bij stilstaat, is dat de zon helaas minder positief is voor je huid. Pas op voor pigmentvlekken!

Pigmentvlekken

Wanneer jij met onvoldoende bescherming het zonnetje ingaat, kan je huid schade oplopen. Zo kan de zon vroegtijdige huidveroudering veroorzaken, zoals een droge huid, fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Om je huid tegen zonneschade te beschermen, is het gebruik van een zonnebrandcrème dus een absolute aanrader.

‘Maar ik héb al schade opgelopen…’

Het kan natuurlijk dat de bovenstaande tip voor jou als mosterd na de maaltijd komt, en dat je al last hebt van pigmentvlekken. Maar pigmentvlekken zijn niet voor altijd! Hier weet huidtherapeute Sharmila Toekoen alles van. ‘Een prachtige methode om pigmentvlekken minder zichtbaar te maken of zelfs helemaal te verwijderen, is de behandeling met de plasmapen. Dit is dezelfde techniek die cosmetisch artsen en plastisch chirurgen gebruiken bij het uitvoeren van een ooglidcorrectie. Uiteraard doe ik als huidtherapeut niet dit soort ingrepen, maar ik behandel en verwijder er wel diverse huidproblemen mee. Hoe het precies werkt? Het puntje van de pen zorgt ervoor dat het te behandelen huidgebied in contact komt met het plasma. Hierdoor zal je huid zichzelf gaan verbeteren en vernieuwen. De pigmentvlekken worden aanzienlijk minder of verdwijnen helemaal. Deze methode leent zich overigens voor de behandeling van littekens, fibromen, grote eeltplekken, wratten en striae. Ook goed om te weten is dat er geen hersteltijd is. Na de behandeling kun je dus gewoon weer je dagelijkse bezigheden oppakken. Ook zal je geen littekens aan de behandeling overhouden.’

TCA-peeling: weer een stralende huid!

Soms is er net even wat extra’s nodig om je huid een echte opknapbeurt te geven. bijvoorbeeld wanneer je diep gelegen (acne)littekens of pigmentvlekken hebt. In zulke gevallen biedt de TCA-peeling uitkomst! Sharmila vertelt: ‘Dit is een chemische peeling die bestaat uit een zuuroplossing die op het gelaat wordt aangebracht. Deze peeling verwijdert de bovenste huidlagen en exfolieert en corrigeert hierbij je huid. Het resultaat is een heldere, gelijkmatig gepigmenteerde en stralende huid. Omdat deze peeling alleen door ervaren huidspecialisten mag worden gegeven, zit je bij mij op de juiste plek. Na de behandeling kan je huid gaan vervellen. Niets om je zorgen over te maken. Dit is een teken dat je huid zich aan het vernieuwen en verbeteren is. Om de resultaten van de behandeling vast te houden, raad ik je daarnaast een goede thuisverzorging aan.’

Meer weten?

Cosmedi4U is een huidtherapeutisch praktijk waar klantgerichtheid en goede zorg hoog in het vaandel staan. Je kunt er terecht voor peeling, dermapen, cyrotherapie, diodelaser en oedeemtherapie.

Huidtherapie Cosmedi4U
Deel dit artikel