pigmentvlekken

Pigmentvlekken? Daar wil je het liefst vanaf!

28 augustus 2019
209
209
0

Je had er al een paar op je armen en handen, maar sinds kort heb je er ook eentje op je gezicht ontdekt: pigmentvlekken. Een ontsierende, lichtbruine vlek tekent zich af op je wang. Met een camouflagestick probeer je zo goed en zo kwaad als het kan om het plekje onzichtbaar te maken, maar je moet dat gedurende dag wel regelmatig bijwerken. Het liefst wil je er helemaal vanaf.

Huidveroudering en zonschade

Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genaamd, ontstaan over het algemeen vanaf je 50ste, maar bij sommigen verschijnen ze al vanaf hun 30ste. Ze zijn het gevolg van huidveroudering in combinatie met zonschade die je in het verleden hebt opgelopen. Eigenlijk kun je stellen dat hoe meer je huid onbeschermd blootgesteld is geweest aan de zon, hoe meer en hoe eerder je deze ontsierende pigmentvlekken zult krijgen.

Onschuldig en goedaardig

Door in het verleden opgelopen zonschade worden pigmentcellen in je opperhuid actiever en gaan ze als het ware samenklonteren. De vlekken zijn onschuldig en goedaardig, maar ze kunnen wel veel lijken op kwaadaardige huidaandoeningen. Wanneer je erover twijfelt of het echt wel om een ouderdomsvlek gaat, is het altijd verstandig om deze even door je huisarts te laten beoordelen.

Ontsierend

Ook al is een ouderdomsvlek goedaardig, dat wil nog niet zeggen dat je er blij mee bent. Het blijft natuurlijk een ontsierende plek op je eens zo egale huid. Daar wil je dus het liefst zo snel mogelijk vanaf. Nu zijn er diverse huismiddeltjes en crèmes die geweldige resultaten beloven, maar over het algemeen verdwijnen de plekjes daar niet blijvend mee.

Microdermabrasie

Wanneer je écht van je ouderdomsvlekken af wilt, zul je een meer professionele aanpak nodig hebben. Zelf behalen wij heel goede resultaten met microdermabrasie. Met een speciaal apparaatje worden er kleine microkristallen tegen je huid aangeblazen en vervolgens meteen weer weggezogen. Het gevolg is dat de bovenste laagjes van je opperhuid worden verwijderd. Niet alleen je pigmentvlek wordt hierdoor (grotendeels) verwijderd, maar littekens en fijne rimpels vervagen er ook door. Zo heb je twee vliegen in één klap.

Kuur

Voor het beste resultaat heb je meerdere behandelingen nodig, en daarom bieden we dit dan ook in kuurvorm aan. Je huid gaat zich van binnenuit vernieuwen en verjongen, krijgt een betere doorbloeding en oogt frisser en gladder. Door je huid daarna met de juiste producten te verzorgen, én goed te beschermen tegen de zon om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen, ziet het er weer mooi egaal uit.

Peeling

Afhankelijk van de grootte en diepte van de pigmentvlek behoort een speciale peeling ook nog tot de mogelijkheden. Deze werkt minder diep in dan de microdermabrasiekuur, maar kan voor jou net afdoende zijn. Bij een intakegesprek kunnen wij beoordelen wat voor jou de beste behandeling is om tot het beste resultaat te komen.

Meer weten?

Bij praktijk Huid en Uiterlijk kun je terecht voor gezichtsbehandelingen, behandelingen voor huidverbetering, massages, lipocavitatie en een manicure.

Huid en Uiterlijk
Deel dit artikel