Permanente make-up: meer dan het zetten van een lijntje

23 november 2017
983
1025
2

Elke vrouw wil er graag op elk moment van de dag perfect verzorgd uitzien. Maar niemand wil ellenlang voor de spiegel staan. Permanente make-up is een goed hulpmiddel: het bespaart je tijd en geeft je meer expressie in je gezicht.

Werkwijze

Met behulp van een hele dunne naald wordt er speciale, huidvriendelijke kleurstof in de tweede huidlaag ingebracht. Deze kleurstof blijft ongeveer twee jaar zitten en vervaagt heel langzaam. Permanente make-up geeft je altijd een verzorgd, fris en natuurlijk uiterlijk. Voor het pigmenteren van wenkbrauwen wordt er gebruik gemaakt van de hairstroketechniek. De eigen wenkbrauwen worden hierbij geperfectioneerd door het plaatsen van flinterdunne ‘haartjes’ met een heel dun naaldje.

Voor wie

Permanente make-up is een ideale oplossing voor iedereen die:

  • weinig tijd heeft voor het aanbrengen van make-up
  • geen volle of helemaal geen wenkbrauwen heeft
  • contactlenzen draagt
  • brildragend is
  • allergisch is voor gewone make-up
  • aan sport doet of regelmatig de sauna bezoekt
  • geen wenkbrauwen heeft door alopecia of chemokuren

Kwaliteit

Als je kiest voor permanente make-up, ga dan wel naar een kwaliteitsstudio die is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten (NSGP)! Het zetten van permanente make-up is namelijk meer dan het zetten van een simpel lijntje. Er komt veel kennis bij kijken. Je bent bezig met iemands huid, en je wil als klant erop kunnen rekenen dat je goed geholpen wordt.

Microblading

De nieuwste techniek binnen de permanente make-up is microblading. Deze techniek is ontstaan in Azië en is heel anders dan de gebruikelijke technieken met een apparaat. Bij microblading wordt de permanente make-up gezet met hand, door middel van flinterdunne mesjes. Daardoor krijg je een heel natuurlijk resultaat dat bijna niet van echt te onderscheiden is!

PMU na chemo

Permanente make-up wordt ook vaak toegepast bij vrouwen die net chemotherapie achter de rug hebben. Hun wenkbrauwen zijn uitgevallen en ze willen graag weer een frisse uitstraling. Om deze vrouwen weer mooie en volle wenkbrauwen te geven worden er pigmenten ingebracht. Na de chemotherapie moet de huid eerst tot rust komen, want er kunnen nog veranderingen optreden.

Voordat je kiest voor permanente make-up op je wenkbrauwen, lees eerst hieronder de karaktertrekken die je uit wenkbrauwen kunt aflezen. Waar ga jij voor?

5 karaktertrekken die je uit wenkbrauwen kunt aflezen:

1. Smalle, dunne wenkbrauwen

Staan voor hartstocht en gevoeligheid. Wie deze wenkbrauwen heeft laat zich leiden door zijn/haar emoties, zowel in positieve als negatieve zin.

2. Grote, zwaar behaarde wenkbrauwen

Deze wenkbrauwen staan voor een veroveraar pur sang. Dit type is moeilijk om uit zijn/haar lood te slaan.

3. Wenkbrauwen die de ogen overschaduwen

Bij veel mensen liggen de wenkbrauwen vlak boven de ogen. Deze blik wekt gevoel van wantrouwen op, maar deze types zijn juist bijzonder innemend en sociaal voedend.

4. Krullende wenkbrauwen

Bij wie de wenkbrauwen omhoog krullen, is meestal een positief ingesteld persoon. Omlaag hangende wenkbrauwen staan voor pessimisme.

5. In elkaar lopende wenkbrauwen

Bij veel mannen lopen de wenkbrauwen in één lijn door over het voorhoofd. Niks mis mee, integendeel: deze types hebben een brede belangstelling. Wist je dat deze in elkaar
lopende wenkbrauw in het oude Rome hét schoonheidsideaal was?

Fronsen

Frons jij wel eens met je wenkbrauwen? Niet doen, want uit de twee rimpels tussen je wenkbrauwen kan men verschillende uitdrukkingen afleiden. Lang geleden droegen Indianen een hoofdband, juist om deze hoofdrimpels tegen te gaan!

Specialist

Heb jij geen tijd voor het bijwerken van je wenkbrauwen? Ga dan eens langs bij Misté – Salon voor Permanente Make-up. Tilly van Kampen, eigenaresse van deze salon, is gecertificeerd specialist op het gebied van microblading.

Meer weten?

Misté Salon voor Permanente Make-up is opgericht door Tilly van Kampen. Zij is opgeleid tot specialiste in permanente make-up. Daarnaast is Tilly gecertificeerd voor het werken met microblading. Haar salon is aangesloten bij de NSGP en goedgekeurd door de GGD.

Misté – Salon voor Permanente Make-up (voorheen Studio Tilly)
Van 't Hoffstraat 4 | 2313 SP Leiden | 06-52647578 |
| www.studiotilly.nl
Deel dit artikel