Ontharen

Permanent ontharen: altijd een gladde huid

15 november 2018
421
420
0

Nu jij je lichaam weer verstopt in dikke winterkleding, hoeft dat niet te zeggen dat je geen mooie, gladde huid meer wilt. Wanneer je last hebt van een ongewenste en overmatige haargroei op bepaalde plekken op je lichaam, zijn oplossingen als harsen en epileren slechts van tijdelijke aard.

Permanent ontharen

Gelukkig is er een bijzondere en effectieve methode om permanent te ontharen. Dat is de naaldmethode met een lage dosering stroom: de blend-methode. Dat klinkt misschien een beetje eng, maar het inbrengen van de naald met een speciale pen is niet pijnlijk, omdat deze bij de haar langsgaat. Deze methode heeft als grootste voordeel dat het niet uitmaakt welke kleur jouw haar heeft. Ook witte en grijze haren kan je behandelen. Vervolgens wordt er warmte en een chemisch proces ontwikkeld in de haarwortel, waardoor hij afsterft. Het is belangrijk dat er tijdens de behandeling geen haren op andere manieren worden verwijderd.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zul je regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. Het uiteindelijke resultaat: een mooie, gladde huid!

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan je denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijden nodig hebben om weer aan te groeien:

  • diep, stug haar: 5 tot 6 weken
  • normaal haar: 6 tot 9 weken
  • ondiep haar: 8 tot 10 weken

Zelf niets doen

Dit betekent dat je eigenlijk pas twee maanden na de behandeling kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit je niet verontrusten en trek beslist zelf niets meer uit!

Elektrisch ontharen

In het geval van ernstige overbeharing is het mogelijk dat behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door de zorgverzekeraar. Specialiste Eva en haar team van Balsobé huidspecialisaties & huidverzorging heeft voor het elektrisch ontharen het officiële ANBOS-vakdiploma.

Meer weten?

Balsobé huidspecialisaties & huidverzorging biedt, naast elektrisch ontharen, ook andere vormen van lichaamsverzorging, zoals massage en de afslankmethode Arasys. Ook kun je er terecht voor verschillende vormen van gelaatsverzorging en voor pedicurebehandelingen, die eveneens in aanmerking kunnen komen voor vergoeding door de zorgverzekeraar.

Balsobé huidspecialisaties & huidverzorging
Absrechtstraat 45 | 2729 AW Zoetermeer | 06-15341718 |
| www.balsobe.nl
Deel dit artikel