osteopathie

Osteopathie: nuttig in het nazorgtraject!

11 oktober 2018
414
414
1

Wanneer je een operatie gehad hebt en er bestralingen hebben plaatsgevonden, komt het vaak voor dat er verklevingen ontstaan in het littekenweefsel. Het gevolg kan zijn dat de weefsels stijver worden. Dit heeft weer negatieve gevolgen voor de doorbloeding en/of de beweeglijkheid van bijvoorbeeld de armen of de schouders, of zelfs de ademhaling.

Osteopathie: blijf in optimale conditie!

Wist je dat osteopathische behandelingen ook veel kunnen betekenen voor mensen die kanker hebben gehad? Met name in de nazorg kan osteopathie helpen om de beweeglijkheid van lichaamsdelen te vergroten. Als je je tijdig laat behandelen door middel van osteopathie, kan dat ervoor zorgen dat de littekens in optimale conditie blijven, zodat er zo weinig mogelijk complicaties optreden als gevolg van de intensieve ingrepen.

Afvoeren van lymfevocht

Wanneer bij een operatie de lymfklieren verwijderd worden, kan er lymfoedeem ontstaan. Het lichaam kan het lymfvocht dan niet meer goed afvoeren, waardoor het vocht zich ophoopt in een arm of been en het betreffende lichaamsdeel gaat opzwellen. De osteopaat kan helpen om het lymfvocht af te voeren.

Totaal bewegend systeem

Het lichaam is een totaal bewegend systeem dat gebaat is bij een uitwisseling van voedingsstoffen en afvalstoffen. Hierdoor gaan al je spieren en organen weer goed functioneren. Geen enkel onderdeel in het lichaam functioneert op zichzelf, maar elk onderdeel heeft altijd relaties met de rest van het lichaam en wordt hierdoor beïnvloed. Zo kan het dus zijn dat de osteopaat op heel andere plekken ga werken dan waar jij direct de pijn voelt.

Ook voor jou?

Osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg van Osteopathie Zaanstad behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten, waaronder stress- en vermoeidheidsklachten. Ook begeleiden ze mensen in nazorgtrajecten na chemo en bestraling, om de kwaliteit van leven en beleven te verbeteren. Ben je nieuwsgierig geworden? Bel dan vrijblijvend voor verdere informatie of een afspraak. Osteopathie wordt vergoed via de aanvullende zorgverzekering.

Bij welke klachten nog meer?

De osteopaat kan helpen bij diverse klachten, waaronder:

  • Klachten in je rug en nek
  • Sportblessures
  • Uitstralende pijn in de benen of armen
  • Migraine en spanningshoofdpijn
  • Vermoeidheid en stress
  • Menstruatiepijn
  • Maag- en darmklachten

Staat je klacht er niet bij? Dan kun je de osteopaat vragen of hij of zij toch iets voor je kan betekenen.

Meer weten?

Osteopaten Marc Nieuwenhuizen en Saskia Breinburg behandelen een breed scala aan lichamelijke klachten, waaronder rug- en nekklachten, migraine en spanningshoofdpijn, menstruatiepijn, stress- en vermoeidheidsklachten, maag- en darmklachten en incontinentieproblemen.

Osteopathie Zaanstad
Deel dit artikel