opstoken haar

Opgestoken haar? Zo doe je dat!

25 juli 2019
613
613
0

Er kunnen allerlei redenen zijn om je haar te willen opsteken: een bruiloft, een evenement van je werk, of gewoon omdat je het mooi vindt. Misschien pak je normaal gesproken een elastiekje en doe je je haar snel in een knot, maar voor ieder scenario is wel een opgestoken kapsel dat passend is.

Opgestoken haar voorbereiden

Allereerst is het belangrijk om de basis goed te hebben. Een goed begin is per slot van rekening al de helft! Een kapsel opsteken gaat het gemakkelijkst op het moment dat het haar wat stugger is, dan heb je het meeste grip. Pas gewassen haar is brandschoon, en dus glad. Dit wil je liever niet, want dan glijdt het immers zo weer uit model. Probeer het dus zo te plannen dat wanneer je je haar wilt opsteken, het al één of meer dagen niet is gewassen. Mocht je nu echt graag je haar willen opsteken na een wasbeurt, dan kun je ervoor kiezen om met droogshampoo en zeezoutspray het haar wat stugger te maken.

Aan de slag!

Heb je grip en volume in je haar gecreëerd? Mooi, dan kun je aan de slag! Zo kun je ervoor kiezen om al het haar op te steken waarbij er geen haar meer los hangt. Of je gaat voor hoog opgestoken haar of juist lager in de nek hangt af van je smaak, maar ook van wat je mooi vind staan bij je gezicht. Wil je een chique look? Zorg dat het haar mooi stijl is en dat je netjes losse haartjes wegwerkt. Ga je voor wat meer casual? Krul het haar voordat je het opsteekt, en laat ook wat plukjes hier en daar nonchalant los!

Half los, half vast

Vind je los haar mooier staan, maar toch iets anders proberen? Probeer een zogenaamde ‘half-updo’, oftewel half opgestoken haar! Met vlechtjes, knotjes en twists kun je je haar uit je gezicht houden en toch een deel van je kapsel mooi los laten hangen. Onthoud hierbij wel dat ook het losse haar aandacht verdient. Maak het glad en stijl met een stijltang, of zet er een subtiele golf of krul in zodat het kapsel toch een geheel wordt.

Maak van je kapsel een feestje!

Is je opgestoken haar goed gelukt? Fijn! Dan is het hoogste tijd voor de ‘finishing touch’. Anno 2019 hebben haaraccessoires namelijk een grote comeback gemaakt. Eigenlijk is niets te gek: vlecht bijvoorbeeld een sjaaltje mee in je vlecht, of ga voor glitterende en met parels bezaaide haarclips. Ook de typische jaren 90 driehoekspeldjes zijn in, maar tegenwoordig vooral in overdreven grote variant. Je kunt eindeloos variëren in kleur, grootte en stijl. Maak van je kapsel een feestje!

Goed verzorgen

Goed, van je haarstyling een feestje maken is natuurlijk hartstikke leuk. Maar als jij veelvuldig in de weer bent geweest met föhns, krultangen, zeezoutspray en accessoires kan het best zijn dat je haar enigszins is beschadigd. In dat geval is het erg belangrijk om je haar ook weer goed te verzorgen. Dat kan met een Olaplex-behandeling. Deze behandeling helpt de gebroken verbindingen van het haar te herstellen. Olaplex brengt het haar in één behandeling (tijdens het verven of als losse behandeling) weer terug in originele, gezonde staat. Je ziet en voelt direct het resultaat: sterk, veerkrachtig en glanzend haar!

Jouw wens en een goed advies

Wil jij graag een opgestoken kapsel maar heb je echt twee linkerhanden als het om styling gaat? Of is je haar beschadigd geraakt en heb jij behoefte aan een verzorgende behandeling? Dan kun je wel wat advies en hulp gebruiken! Maar ook wanneer je toe bent aan iets nieuws en niet goed weet wat bij jou past, is het fijn als iemand je helpt. Wij, van Xpressive kappers, luisteren naar jouw wensen en adviseren je, zodat we ontdekken welk kapsel het beste bij jou past. Want ons doel? Iedereen met een goed gevoel de deur uit laten gaan!

Meer weten?

Bij Xpressive Kappers ontdek je welk kapsel bij jou past! De experts adviseren je graag op het gebied van styling en visagie. Daarnaast ben je bij de kapsalon aan het juiste adres voor knippen, wassen en föhnen tot permanent, volumebehandeling en kleuring.

Xpressive Kappers
Moleneind 189 | 9203 ZZ Drachten | 0512-520544 |
| www.xpressivekappers.nl
Deel dit artikel