botox

Open over botox

13 december 2018
525
524
2

'Botox is voor gladgestreken vrouwen', 'Het effect trekt nooit weer weg' of 'Deze giftige behandeling past niet bij natuurlijk ouder worden.' Zomaar een aantal reacties die je tegen kan komen op internet wanneer je zoekt op 'botox'. Dat de meningen over deze behandeling verdeeld zijn is wel duidelijk, maar waarom rust er nog steeds een taboe op botox? Het is hoog tijd om deze taboe te doorbreken.

Een natuurlijk resultaat

‘Het is jammer dat er zoveel misverstanden bestaan over het gebruik van botox’, zegt cosmetisch arts Eric de Weerdt. ‘De behandeling is er juist op gericht om een subtiele verandering aan te brengen in je gezicht. Je hoeft niet bang te zijn dat je je gezichtsmimiek verliest, want het resultaat van botox hoort altijd natuurlijk te ogen. Er bestaan extreme voorbeelden van vrouwen die hun gezicht amper nog kunnen bewegen. Dat komt niet door de botox zelf, maar door de hoeveelheid. Wanneer er te veel van deze stof wordt toegediend, is het resultaat onnatuurlijk. Kies daarom altijd voor een gespecialiseerde arts die weet wat hij doet.’

Wat is botox eigenlijk?

‘Botuline toxine (botox) is een eiwit die ingezet kan worden om spieren te laten ontspannen, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Veel rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spieractiviteit. Door plaatselijk een klein beetje Botox te injecteren, ontspannen deze rimpels en zijn ze minder zichtbaar. Botox is ook effectief bij ongewenste asymmetrie in je gezicht. Oorspronkelijk werd deze behandeling gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te verslappen. Tegenwoordig wordt botox gebruikt voor cosmetische en medische doeleinden.’

Een tijdelijk effect

‘Het resultaat van botox is niet permanent, want je lichaam breekt deze stof langzaam weer af. Afhankelijk van je huid, leeftijd, spieractiviteit en de gebruikte techniek is het resultaat drie tot vijf maanden merkbaar. Je kunt ervoor kiezen om een vervolgbehandeling te ondergaan. Zo kun je langer genieten van het gewenste effect. De Botox houdt dan vaak langer aan door een natuurlijke aanpassing in je lichaam. Botox vermindert niet alleen rimpels, maar wordt ook vaak ingezet bij het verhelpen van overmatig transpireren, tandenknarsen en hoofdpijn’, aldus dr. De Weerdt.

Waar kan botox allemaal voor worden ingezet? Alles op een rijtje:

  • fronsrimpels
  • voorhoofdrimpels
  • kraaienpootjes
  • migraine
  • overmatig transpireren
  • tandenknarsen

In specialistische handen

Cosmetisch arts Eric de Weerdt is een ervaren specialist op het gebied van cosmetische behandelingen. Hij is ruim 20 jaar gespecialiseerd in injectables en anti-agingbehandelingen en is gecertificeerd door de American Academy of Anti-Aging met een ‘aesthetic fellowship’. Ook volgt hij de nieuwste ontwikkelingen op grote congressen in binnen- en buitenland. Zo blijft hij op de hoogte van wat je wel, en vooral ook níét moet doen bij cosmetische behandelingen. Dr. De Weerdt is verder aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG), waardoor je altijd verzekerd bent van een betrouwbare arts die altijd de nieuwste technieken beheerst.

Meer weten?

Bij Dr. De Weerdt kun je terecht voor verschillende cosmetische behandelingen: cryolipolyse, botox en fillers, PlexR, ooglidcorrecties en injectables.

Dr. De Weerdt
Zeewijkplein 33 | 1974 PA Ijmuiden | 06-42748933 |
info@thebodymanager.com | www.natuurlijknogmooier.nl

Hogeweg 56A | 2042 GJ Zandvoort

Deel dit artikel