gezondheid

Op weg naar optimale gezondheid

28 september 2019
249
248
0

Jennifer Steevensz is eigenaresse van Praktijk Vitaal en Gezond. Ze richt zich hier op voedingsgeneeskunde en orthomoleculaire therapie. Aan ons vertelt Jennifer alles over haar passie, visie en dromen!

Optimale gezondheid

Zelf weet ik als geen ander hoe het is om niet goed in je vel te zitten. Deze situatie heeft me dan ook geïnspireerd om zelf een zoektocht te beginnen naar optimale gezondheid en vitaliteit. Het is nu mijn doel om mensen te laten inzien dat ze niet hoeven blijven rondlopen met allerlei klachten. Ook als je het gevoel hebt dat je alles al hebt geprobeerd, is er vaak een oplossing te vinden die je klachten aanzienlijk vermindert of zelfs laat verdwijnen.

Orthomoleculair therapeut

Om zo veel mogelijk kennis op te doen over het onderwerp heb ik hard gewerkt aan mijn eigen ontwikkeling. Hiervoor heb ik veel opleidingen gevolgd, van orthomoleculair therapeut kPNI tot darmexpert. Ook heb ik me gespecialiseerd op het gebied van voeding, de darmen, vitaliteit en stresscounceling. Daarnaast heb ik me verdiept in het onderwerp orthemoleculaire therapie. Deze vorm van behandeling richt zich erop dat de juiste stoffen, de juiste plek in je lichaam bereiken.

Bewustwording

Een groot onderdeel van mijn consulten is dan ook de bewustwording op het gebied van voeding. Voeding kan een wereld van verschil maken en de juiste keuzes zijn essentieel voor je gezondheid. Door mijn passie voor koken heb ik dit ontdekt en ben ik weer op een gezond en vitaal pad terecht gekomen. Nu deel ik mijn passie graag met anderen, maar het is wel belangrijk dat mensen hierbij zelf de regie in handen nemen. Ik voorzie je graag van de juiste voorlichting en adviezen, maar ook in de toekomst maken de juiste keuzes het verschil.

Suikers

Optimale gezondheid gaat wel verder dan beweging en goede voeding alleen en ik vind het bijzonder dat ik mensen kan helpen bij het proces van bewustwording. Naast één-op-één consulten, geef ik ook interactieve workshops die bijdragen aan de bewustwording van het effect van jouw keuzes op je gezondheid. Ook is er een workshop die zich richt op kinderen. De vele suikers die zich in voedingsmiddelen bevinden, zijn voor velen een valkuil. Door kinderen er op jonge leeftijd bewust van te maken, kun je ze later een hoop ellende besparen. Je kunt het geluksgevoel dat je van suiker krijgt, ook op andere, gezondere manieren bereiken!

Darmflora analyse

Naast mijn werkzaamheden in de praktijk ben ik ook werkzaam als therapeut bij Mymicrozoo. Hier kun je een analyse laten maken van je darmflora. Aan de hand van zo’n analyse kan ik een plan maken om de diversiteit van je darmflora te verhogen en je goede darmflora laten groeien. Hierdoor neemt je minder goede flora vanzelf af!

Gezonde, vitale jij

Toekomstdromen heb ik genoeg. Sowieso wil ik mijn kennis blijven uitbreiden zodat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen rondom voedingsgeneeskunde. Ook blijven er leuke uitdagingen op mijn pad komen. Zo ben ik onlangs gevraagd om als voedings- en darmexpert mee te werken aan een onderzoek van de Hogeschool van Gezondheidswetenschappen in Gent. Resultaten die uit dit onderzoek komen, kan ik gelijk weer toepassen in mijn praktijk. Op die manier kan ik samen met mijn cliënten nog beter toewerken naar dat ene doel: een gezonde en vitale jij!

Meer weten?

Orthomoleculair therapeut Jennifer Steevensz: 'Mijn specialisaties zijn voeding, orthomoleculaire therapie, vitaliteit en stresscounceling. Optimale gezondheid gaat veel verder dan voeding en beweging alleen. Ik help je graag in het proces van bewustwording en het maken van de stappen die goed zijn voor jou!'

Vitaal en Gezond
Heilige weg 27 | 8861 CZ Harlingen | 06-23886557 |
| www.vitaalengezond.nl
Deel dit artikel