fiets

Ook binnen lekker op de fiets!

29 november 2019
249
249
0

De dagen worden steeds korter, kouder en vooral ook natter. Wat wil je, het is alweer bijna winter! Is het in andere seizoenen een feestje om erop uit te trekken op je racefiets of mountainbike, in deze tijd van het jaar staan de lange fietsritten in de buitenlucht even op een lager pitje. Maar waarschijnlijk wil je wél je vorm houden en lekker blijven trainen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om binnen ook aan de slag te kunnen.

In de warmte van je huis

Als fanatieke wielrenner wil je natuurlijk graag je conditie op peil houden houden zodat je in het voorjaar weer fit op de fiets kunt stappen. Dé manier om indoor te trainen is door middel van een hometrainer, zoals de Tacx fietstrainer. Je zet de hometrainer in je woonkamer, slaapkamer of garage en trappen maar! Vaak is het mogelijk verschillende hoogtes en weerstand in te stellen, waardoor je een training kunt doen die erg lijkt op je buitentraining, maar dan in de warmte van je eigen huis. En daarbij kun je tegelijkertijd heerlijk je favoriete serie volgen. Een andere leuke tip voor thuistrainingen is de populaire trainingsapp Zwift. Hiermee kun je virtueel op andere plekken trainen of wedstrijden tegen anderen rijden.

Sportschool

Uiteraard kun je ook prima binnen trainen in de sportschool. Bovendien biedt dit de mogelijkheid op een andere manier je spieren fit te houden dan op de fiets. Zo kun je overwegen aan krachttraining te doen. Dit verhoogt je vermogen op de fiets en door een grotere spiermassa ontstaat er ook meer vetverbranding. Door sterkere spieren heb je daarnaast minder kans op blessures. Voor optimaal resultaat is het raadzaam duurtraining – eventueel op de hometrainer – te combineren met krachttraining. Je kan in de sportschool een instructeur vragen om een trainingsschema dat specifiek gericht is op fietsers. Zo verhoog je je explosiviteit die je verliest tijdens de duurtraining, door ook je armen, je buik en je rug te trainen.

Bouw je kracht op

Een aanrader op het gebied van krachttraining is de core stability training, in de sportschool of gewoon thuis. Door je core (bilspieren, hamstrings, heup-, buik- en rugspieren) te trainen zit je bij het fietsen steviger op je zadel en kan je de kracht op de pedalen efficiënter gebruiken. Met core stability training vergroot je je belastbaarheid op de fiets, waardoor je langere of zwaardere trainingen kunt volhouden. Maar ook je herstelvermogen verbetert. Er zijn allerlei interessante oefenprogramma’s te vinden, speciaal voor fietsers die hun core stability willen trainen.

Spinning

Tot slot is spinning een leuke en effectieve methode van binnentraining. Spinning is fietsen op muziek op een soort hometrainer, die je volledig op jezelf kunt afstellen qua weerstand. Het is dus geschikt voor elk niveau. De beste resultaten met spinning behaal je meestal in groepsverband met een goede instructeur, maar een andere mogelijkheid is virtueel spinnen. Je ziet dan op een scherm waar je fietst en rijdt door allerlei landschappen. Welke manier van indoor trainen je ook kiest, het zorgt er in ieder geval voor dat je lekker blijft bewegen tijdens de wintermaanden. In het vroege voorjaar stap je dan weer fluitend op je fiets!

Mutsaars Bikes: leve de fiets!

Wij, Ronald en Sabine Mutsaars, staan aan het roer van Mutsaars Bikes. Al van jongs af aan draait het binnen onze familie om de fiets. En dat is nu in de winkel en met de webshop nog altijd zo. Die liefde voor de fiets geven we graag door. Aan iedereen die, op welk niveau ook, wil genieten van de buitenlucht. Van grindpaden, asfalt, kasseien, heuvels en de bergen. Kom naar Schijndel en deel die passie en verhalen met ons. Onder het genot van een heerlijk bakkie koffie en Brabantse gezelligheid.

Meer weten?

Bij Mutsaars Bikes kun je terecht voor alles wat je nodig hebt om te fietsen. Dit soort fietsen vind je bij Mutsaars Bikes: racefietsen, kinderfietsen, mountainbikes en stadsfietsen. Ook heeft Mutsaars Bikes fietsonderdelen, fietskleding, sportvoeding en hometrainers in de collectie.

Mutsaars Bikes
Europalaan 79 | 5481 JD Schijndel | 073-5496375 |
info@mutsaarsbikes.nl | www.mutsaarsbikes.nl
Deel dit artikel