waterpokken

O jee, waterpokken..

4 september 2018
676
675
1

Het liefst zie jij je kind vrolijk en blij aan het spelen op het kinderdagverblijf. Maar het kan helaas weleens zo zijn dat je kind zich niet lekker of ziek voelt. Wat dan?

Ziekteverwekkers

Kleine kinderen komen in het dagelijks leven in aanraking met allerlei ziekteverwekkers, en daartegen hebben zo nog niet genoeg weerstand opgebouwd. Vooral de bekende kinderziekten rodehond, waterpokken en de vijfde en zesde ziekte komen veel voor, en het is niet iets om je zorgen over te maken. Deze kinderziekten horen bij een normale ontwikkeling van je kind. Maar het liefst zie je natuurlijk dat je kind niet zo’n ziekte krijgt.

Infectieziekten

Nu is de kans dat jouw kind te maken krijgt met een van die infectieziekten natuurlijk groter wanneer het in een ruimte komt met een ander kind dat zo’n kinderziekte al heeft. Dat willen de medewerkers van Kinderdagverblijf De Droomboom voorkomen. Daarom is het beleid dat duidelijk zieke kinderen er even niet terecht kunnen. Dat is natuurlijk heel jammer voor het kinderdagverblijf, de ouders en niet te vergeten voor het kind zelf, maar voorkomen moet worden dat andere kinderen ook ziek worden. Een ziekte is niet altijd direct te merken, maar als een kind bijvoorbeeld moet overgeven of koortsverschijnselen heeft, is het beter dat het kind thuisblijft of naar huis gaat.

Hygiëne

Zelf doet de opvang er van alles aan om het pand zo hygiënisch en veilig mogelijk te houden. Zo besteden de medewerkers extra aandacht aan bijvoorbeeld handen wassen, het schoonhouden van materialen en het verantwoord omgaan met voedsel. Ook het verschonen van baby’s en het toiletgebruik gebeurt op een hygiënische manier. Bij dit alles worden de richtlijnen van de GGD gevolgd.

Wist je dat?

Kende jij deze feitjes al?

  • De vaccinatie tegen mazelen werd ingevoerd in 1976.
  • Het combinatievaccin tegen mazelen, rodehond en de bof wordt aangeboden sinds 1987.
  • Veruit de meeste kinderen krijgen vóór hun 6e jaar waterpokken.

Veilig en persoonlijk

Kinderdagverblijf De Droomboom is een kinderdagverblijf dat op een verantwoorde en persoonlijke wijze opvang biedt aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar. De kinderen worden begeleid en verzorgd door gekwalificeerde leidsters. Er kan binnen én buiten veilig worden gespeeld.

Meer weten?

Kinderdagverblijf De Droomboom is een particulier kinderdagverblijf opvang biedt aan kinderen van 6 weken tot 4 jaar, gedurende 5 dagen per week tussen 07.00 en 18.00 uur. De kinderen worden begeleid en verzorgd door gekwalificeerde leidsters.

Kinderdagverblijf De Droomboom
Aleida Lasonderweg 2 | 7555 SM Hengelo | 074-7630545 |
kdvdedroomboom@gmail.com | www.kdv-dedroomboom.nl
Deel dit artikel