juiste plek

‘Nu weet ik dat ik op de juiste plek beland ben’

29 mei 2019
606
605
18

‘Hoe ik in dit vak ben beland? Héb je even? Als kind wist ik mij geen raad met mijn gevoeligheid. Dat kwam doordat ik ook niet beter wist. Ik kom uit een gereformeerd milieu, en had een familie die zich intensief bezighield met het bekleden van functies in de politiek en in besturen. Ik voelde dat ik hier totaal geen aansluiting mee had, en dacht: ‘Dit is niet mijn leven.’

‘Maar wat hoort dan wel bij mij?’

Aan het woord is Elisabeth Bieze-Veerbeek, docent bij Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn. Zij vervolgt: ‘Rond mijn puberteit begon mijn grote zoektocht naar wat mijn leven dan wél was. Omdat ik een grote creatieve interesse had, ben ik op mijn twintigste naar de kunstacademie gegaan. Hier kon ik wel mijn ei kwijt. Maar na een tijdje besefte ik dat ik ook hier liever mijn eigen weg wilde gaan. Ik ging door met schilderen, maar dan als zelfstandig kunstenaar. Veel vrijer, zonder kaders van buitenaf. Hoewel ik een eigen atelier had en behoorlijk aan de weg aan het timmeren was, wist ik rond mijn dertigste dat ik méér wilde dan alleen schilderen. Het leek me ook mooi om iets voor andere mensen te betekenen.’

‘Als God maar niet boos is op mij’

‘Ik begon onder andere aan de opleiding Lichaamswerk in Centrum Venwoude. Omdat je pas anderen kunt helpen als je jezelf goed kent, ga je hier eerst intensief aan de slag met je eigen ontwikkeling en bewustzijn. Dit was een heel intense periode, waar ik ontzettend veel over mezelf heb geleerd en tot mijn kern ben gekomen. Al op veel jongere leeftijd was ik van het geloof afgestapt. Ik voelde altijd al dat er meer was tussen hemel en aarde, en geloofde bijvoorbeeld in reïncarnatie. Toch heb ik lang een soort schuldgevoel gehad. Ik had altijd zoiets van ‘Als God maar niet boos is op mij’. Ook had ik de neiging om me ten opzichte van andere mensen kleiner te maken – waarschijnlijk omdat ik uit een gezin kom met vier andere kinderen, en ik de jongste was. Dankzij mijn tijd in Centrum Venwoude – waar ik overigens ook mijn grote liefde heb ontmoet – ben ik veel vrijer gaan leven.’

Ontzettend dankbaar

‘Mezelf blijven ontwikkelen vind ik belangrijk. Zo ben ik opleidingen gaan volgen op het gebied van energiewerk, reading, healing en mediumschap. Daarnaast heb ik mezelf ontwikkeld als spirit artist, waar ik het mediumschap combineer met mijn andere grote liefde: kunst. Op basis van het aura van de persoon die ik voor mij heb, maak ik voor diegene een tekening of schilderij. Op basis van deze zogenaamde ‘auragraaf’ kan ik heel veel vertellen over iemands huidige leven, en zijn of haar verleden en toekomst. Op een gegeven moment ben ik in contact gekomen met Sandra Valk van Sensibel. Al vanaf het eerste moment hadden we zó’n goede klik. Ik kreeg de mogelijkheid om de opleiding Art en Mediumschap te ontwikkelen, iets wat er nog helemaal niet was in Nederland. Daarnaast verzorg ik ook alle reading en mediumschap trainingen. Nu ik als docent werk bij Sensibel, heb ik het helemaal gevonden. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik mijn kennis en ervaring kan overbrengen op anderen, en iets voor hen kan betekenen. Daarnaast is Sandra natuurlijk een geweldige en inspirerende collega.’

Voor jou!

Ben je na het lezen van de ervaringen van Elisabeth ook enthousiast geraakt en lijkt het je leuk om creativiteit en kunst te combineren met mediumschap? Dan is de opleiding Art en Mediumschap iets voor jou! Hierin leer je de fijne kneepjes van het kunstvak, en kom je erachter hoe je deze kunst kunt integreren in readings, mediumconsulten en demonstraties voor het publiek. De opleiding bestaat uit vier modules, die ook los te volgen zijn. Zo staat in de module ‘Psychic art & reading’ het benutten van je eigen intuïtie centraal. Hoe kun je deze gebruiken om iemands aura te lezen, en op basis daarvan intuïtief een tekening of schilderij (ook wel: auragraaf) te maken? De module ‘Spirit art & mediumschap’ draait om het kunnen komen in de juiste staat van bewustzijn om te kunnen afstemmen op overledenen. Tegelijkertijd werk je aan je skills als portrettekenaar. Beide modules hebben een vervolgmodule. Na het volgen van de opleiding kun je zelfstandig aan de slag.

Kom je kijken?

Zet het in je agenda: op zondag 23 juni 2019 houdt Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn een open dag! Ben je nieuwsgierig naar de opleiding tot Energetisch zelfheling therapeut? Wil je ook proeven aan het vak van Art & Mediumschap? Of lijkt het je leuk om een losse training te volgen op het gebied van meditatie, bewustzijn, spirituele en intuïtieve ontwikkeling, healing of reading en (art &) mediumschap? Op de open dag heb je alle gelegenheid om kennis te maken met Sandra, Elisabeth en de andere docenten van Sensibel. Hen kun je het hemd van het lijf vragen over alle opleidingen en trainingen. Tijdens de diverse proeflessen ga je gelijk aan de slag met onder andere geleide meditatie en oefeningen. Goed om te weten: de entree is gratis (!) en de koffie en thee staan al voor je klaar. Van 10 tot 16.30 uur vinden alle activiteiten plaats. Je bent de hele dag welkom. Hier vind je het hele programma van de open dag. En hier vind je meer informatie over de opleiding Art & Mediumschap.

Meer weten?

Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn is opgezet door Sandra Valk. Het spiritueel opleidingscentrum biedt trainingen, opleidingen en consulten aan op het gebied van bewustzijn, healing, mediumschap en energetische therapie. Ook worden er activiteiten aangeboden zoals yoga en spirituele bewustzijnsavonden.

Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn
Johan Jongkindrade 285C | 2908 CC Capelle aan den Ijssel | 010-2280212 | 06-53547643 |
centrumsensibel@gmail.com | www.centrumsensibel.nl
Deel dit artikel