loopbaantraject

Nooit te oud om te leren! Loopbaantraject voor 45-plussers

29 juli 2019
433
432
0

Stel jij jezelf wel eens de volgende vragen: hoe tevreden ben ik eigenlijk met mijn baan? En werk ik puur om mezelf in levensonderhoud te voorzien, of is mijn baan echt mijn passie? Dit zijn belangrijke vragen die je kunnen helpen te evalueren of je werk nog wel bij je past. Want of je nu net op de arbeidsmarkt bent gekomen, of al twintig jaar bij dezelfde werkgever zit, in iedere fase is het van belang te kunnen genieten van je werk.

45-plussers zoeken advies

Toch lijken met name 45-plussers genoegen te nemen met wat ze hebben. Uit cijfers van het CBS blijkt dat deze leeftijdsgroep relatief erg weinig van baan wisselt. En dat is niet alleen omdat deze mensen uitermate tevreden zijn over hun werk. Het ministerie van Sociale Zaken bericht namelijk dat in 2019 steeds meer 45-plussers loopbaanadvies zoeken. Redenen daarvoor verschillen. Zo vinden sommigen hun werk saai geworden, maar durven de stap naar werk zoeken niet te wagen. Anderen zijn eigenlijk best nog bereid een nieuw avontuur aan te gaan, maar weten niet hoe.

Vraagtekens

Kortom, bijna iedereen stelt wel eens vraagtekens over de loopbaan en eigen ontwikkeling, of voelt zich wel eens uit balans. Zeker wanneer de loopbaan al aardig ontwikkeld is. Op zo’n punt is het verstandig om na te gaan of het gaat om een tijdelijke of meer structurele onvrede. Als je op zo’n kruispunt staat in je loopbaan en wilt heroriënteren, kan het prettig en verhelderend zijn om met iemand te praten die vanuit een ander gezichtspunt alternatieven kan aandragen. In dat geval is loopbaancoaching misschien op zijn plek. Loopbaancoaching kan de ondersteuning bieden om je eigen weg weer te vinden. Het is het ontdekken en kiezen van (nieuwe) loopbaanpaden.

Pas op de plaats

Binnen een loopbaantraject maak je als het ware een pas op de plaats. Je kijkt naar je situatie, probeert te achterhalen wat je hierin aanspreekt, op welke vlakken je wat zou willen veranderen en wat die verandering zou kunnen zijn. Door je bewust te worden van je verlangens en gedachten, kun je een gerichtere keuze maken. Een loopbaantraject is altijd maatwerk, waarbij je zelf kiest en meebeslist over de inhoud van je traject.

Verzilver je goud

Een voorbeeld van een loopbaantraject passend bij de vragen van werknemers, is het vitaliteitstraject ‘Verzilver je Goud’ dat aangeboden wordt door Themis Loopbaancoaching. Dit traject richt zich op uitvoerende medewerkers in de zorgsector vanaf ongeveer 45 jaar. Het traject richt zich op medewerkers die op zoek zijn naar een toekomstperspectief in hun eigen loopbaan. Dat kan zelfs zijn binnen de eigen organisatie, in de huidige functie of werkgebied.

Leren van het verleden

Kortom, ben jij een 45-plusser en op zoek naar een nieuwe impuls in jouw loopbaan? Weet dan dat je nooit te oud bent om te leren! Sterker nog, jouw vroegere ervaringen in werk en leven kunnen je veel informatie bieden over waar je met de toekomst naartoe wilt. Je eerdere ervaringen helpen je bij uitstek bij het verder leren en ontwikkelen in je loopbaan en je leven. Zo kun jij in de toekomst de vragen ‘hoe tevreden ben ik eigenlijk met mijn baan? En werk ik puur om mezelf in levensonderhoud te voorzien, of is mijn baan echt mijn passie?’ volledig positief beantwoorden!

Voor jou

Herken jij je in dit artikel? Weet dat je er niet alleen voor hoeft te staan. De loopbaanadviseurs bij Themis loopbaancoaching zijn er voor jou om te helpen. En als jij een werkende 45-plusser bent, kom je bovendien in aanmerking voor een gratis ontwikkeladvies. Het resultaat van het traject? Je komt erachter wat het beste bij je past, en hoe jij de baan kunt vinden die bij je past. Eerst vrijblijvend kennismaken en meer te weten komen over de verschillende mogelijkheden? Geen probleem! Dat kan in een gratis oriëntatiegesprek.

Meer weten?

Bij Themis Loopbaancoaching in Eindhoven ben je aan het juiste adres voor verschillende soorten coaching.

Themis Loopbaancoaching
Meerenakkerplein 3 | 5652 BJ Eindhoven | 073-5116717 |
info@themisloopbaancoaching.nl | www.themisloopbaancoaching.nl
Deel dit artikel