afvallen

‘Mijn nieuwe, slankere leven!’

17 december 2017
462
467
0

Daar stond ik dan. Ik was aan het einde van het avontuur dat 'Cambridge programma' heet, maar aan het begin van mijn nieuwe, slankere leven. Wat mij nooit eerder lukte, kreeg ik met het Cambridge Weight Plan wél voor elkaar.

Gezond?

Ik ben het klassieke geval en heb alle diëten al geprobeerd, met wisselend succes. Het afvallen ging nog wel, maar daarna… Terug naar drie gezonde maaltijden per dag. Ik wist heus wel zelf wat gezond was, toch? Het proces van afvallen en bewustwording is niet iets wat je even gauw tussendoor doet.

Oorzaak

Afslanken lukt alleen als jij je écht bewust wordt van wat het nou betekent om te kiezen voor goede voeding. Welke patronen er moeten worden doorbroken. Gewoontes komen ergens vandaan. Die heb jij je eigen gemaakt. Het doet wat met je als je teruggaat naar de oorzaak van je gewoontes. Je moet er soms voor graven. Dat kost moeite, dat kost tranen en frustratie.

Fysiek en mentaal gewicht

Maar wanneer je in dat proces durft te duiken – en dus niet alleen voor het afvallen kiest, maar ook voor die aandacht voor je pure ‘ik’ – dan ga je dubbelop. Zie het als een parallel-spoor: bij elk fysiek gewichtsverlies voel je je ook mentaal lichter worden. Voor het fysieke gewichtsverlies moet je veel laten en nóg meer doen. Voor dat mentale ‘gewicht’ heb je mínstens zoveel doorzettingsvermogen nodig.

Hou vol!

Ik was zo blij met mijn consulente Trudy, die mij gedurende het proces begeleidde en bij wie ik nog steeds kom voor controles. Zij gaf mij de insipiratie en steun om van binnen en van buiten een mooi mens te zijn. Wat een wijsheid, wat een inspiratie, wat een liefde! Wat voor mij vooral goed werkte, was dat ik precies wist waar ik aan toe was en er geen mogelijkheden waren tot smokkelen. Drie maaltijdvervangers, water, zwarte koffie en thee. Soms moeilijk, maar als je er écht voor gaat, hou je het vol. Het werkt: zelfs tijdens het afbouwproces bleef ik afvallen.

Oordelen

Het allermoeilijkste? Lotgenoten en ervaringsdeskundigen zullen het me eens zijn: het feit dat iedereen er wat van vindt en vaak meteen oordeelt. ‘Je zult toch wel weer aankomen’ denken veel mensen. Jammer. Een paar kleine gewichtsvariaties horen erbij, maar dat heeft iedereen wel. En het allerleukste? Een winkel inlopen, een kleine maat uit het rek pakken en daar gewoon in passen.

Meer weten?

Het Cambridge Weight Plan helpt jou door middel van coaching en adviezen om een gezond gewicht en een gezonde leefstijl te vinden en te behouden. Het plan is flexibel en helpt jou op een manier die het beste past bij jouw leven.

Trudy Hartog
Plantsoenstraat 1 | 1657 EA Abbekerk | 0229-582107 |
| www.cambridgeweightplan.nl
Deel dit artikel